Dotik, ki bo vaše telo vrnil v ravnovesje!

16. 12. 2013

Izkoristite decembrski popust za manualno terapijo!

V stresnem in napornem vsakdanjiku nas večina pozabi, da je osnova kvalitetnega življenja ohranjanje lastnega ravnovesja. Preprosto pozabljamo na potrebe, ki jih imata naša duša in telo in ki so med seboj nerazdružljivo povezane.

Posledic zanemarjanja lastnih potreb se pogosto zavemo šele takrat, ko se pojavijo bolečine v križu, okorna drža, stalna utrujenost in slabo počutje brez posebnega vzroka. Šele takrat nas je večina tudi pripravljena nekaj storiti, spremeniti.

Manualne tehnike - vrnitev v ravnovesje

Novejše manualne tehnike so odlične pri ponovnem vzpostavljanju in ohranjanju ravnovesja. Temeljijo na uporabi nežnih in natančnih gibov, ki delujejo na vezivno tkivo in mišične ovojnice (mehko tkivo).

"Delovanje na mehko tkivo omogoča učinkovitejšo vzpostavitev telesnega ravnotežja, kajti prepletenost mišičnih in vezivnih ovojnic v telesu omogoča, da preko njih vplivamo na vse regulacijske sisteme. Pri uporabi manualnih tehnik terapevt upošteva potek mišičnih verig, kar omogoča celostno delovanje terapije," nam razloži naša strokovna sodelavka Martina Mihić, ki deluje v okviru zasebne prakse Sentoria, kamor zaradi odličnih rezultatov, ki jih ima Martina pri izvajanju zdravljenja, zahaja vse več ljudi.

Cilj njenih terapij je namreč čim hitrejša vzpostavitev telesnega ravnotežja, ki se kaže kot odprava bolečin, povečanje gibljivosti sklepov in vzpostavitev dobrega počutja. Skrivnost njenega uspeha pa se skriva v pravilni izbiri tehnike ali kombinacije tehnik, ki so najbolj primerne za obravnavo posameznikove specifične težave ali poškodbe, kar bi morala biti lastnost vsakega dobrega fizioterapevta.

Koliko terapij je potrebnih?

"Iz lastne klinične prakse lahko povem, da posameznik na začetku potrebuje 5 do 6 terapij za vzpostavitev optimalnega ravnovesja. V začetku je potrebnih več terapij, saj se telo navaja na novo, bolj optimalno, držo. Zato je terapija v tem času poleg uporabe še drugih specifičnih tehnik na telesu usmerjena na ozaveščanje slabih gibalnih vzorcev, povezavanju in vzpostavljanju stika s telesom, prepoznavanju sprožilnih dejavnikov bolečin, itd. Po zaključeni terapiji posameznik poleg boljšega počutja in odprave bolečin pridobi tudi večje zavedanje telesa, seznanjen je z vajami za samopomoč, s katerimi si pomaga sam v primeru, da se bolečina ponovi, predvsem pa okrepi zavedanje svojega telesa, tako da lahko prepozna kdaj je čas za kontrolno terapijo ali ponovni obisk. Povedano preprosteje: kot uporabnik Sentorijinih terapij ne boste le ponovno v stiku s samim seboj, temveč boste opremljeni tudi z znanjem in orodji, s katerimi si boste lahko pomagali sami," pravi Martina.

Posebne ugodnosti v decembru

so darilni boni, s katerimi lahko obdarite sebe ali vaše bližnje.

  • Ob nakupu štirih terapij v decembru boste dobili peto brezplačno.
  • Ob nakupu enega darilnega bona (za en obisk) pa boste namesto 50 evrov palačali le 25 evrov.

Darilne bone lahko izkoristite do konca januarja 2014.

Naročilo bonov: