Prve snežinke naznanjajo pravi čas za trajno odstranjevanje nadležnih dlačic

Prve snežinke naznanjajo pravi čas za trajno odstranjevanje nadležnih dlačic (foto: Promocijski material) Promocijski material
20. 11. 2018 Vir: liza.aktivni.si

Čeprav na odstranjevanje dlačic navadno pomislimo šele tik pred poletjem, ko nosimo vse krajša oblačila in ugotavljamo, da nam nenehno britje vzame preveč časa, se je trajnih postopkov odstranjevanja dlačic smiselno lotiti v jesensko-zimskem obdobju.

V želji po gladki koži se vse večje število ljudi odloča za lasersko odstranjevanje dlak, pri katerem pa koža ne sme biti porjavela in izpostavljena soncu štiri tedne po zadnjem tretmaju.

 V hladnejših mesecih se je za lasersko odstranjevanje dlačic v SKIN centru odločila tudi znana blogerka Ajda Sitar, ki jo je dermatologinja Katja Gorenšek prepričala že po prvem pogovoru. »Priznam, da je dodatno zaupanje prinesel tudi njen ugled in splošen ugled Skin dermatologije,« pravi Ajda in dodaja: »Po moji oceni sem že po prvem tretmaju izgubila skoraj polovico dlačic na bikini predelu in slabo polovico pod pazduho, postopek pa je občutno manj boleč kot voskanje.«

In če se sprašujete, ali so »domači« laserji enako učinkoviti kot medicinski, je odgovor na dlani – na medicinskih laserjih so narejene številne študije, prav tako zahtevajo izobraževanje zdravnikov in uporabo zaščitnih sredstev za bolnika ter zdravnika, zaradi česar se lahko uporabljajo visoke energije laserja. Slednje pa zagotavlja karseda natančno, učinkovito in varno odstranjevanje dlak. Naprave, s katerimi lahko tak poseg opravite doma, niso primerljivo učinkovite, poleg tega pa je v izogib neželenim stranskim učinkom poseg v vaše telo priporočljivo prepustiti strokovnjakom.