Ta vrsta prehrane poslabša Alzheimerjevo bolezen, pravi raziskava (+ katera jo upočasni?)

22. 5. 2023
Deli
2 / 3
Profimedia

Pregled preteklih raziskav je ponudil uvid v to, katera vrsta prehrane poslabša in zavira Alzheimerjevo bolezen. In na žalost velikokrat posežemo po tisti slabši in si s tem nakopljemo veliko težav. 

Najprej poglejmo, kakšna prehrana lahko zavira ali zmanjša tveganje za Alzheimerjevo bolezen.

MEDITERANSKA PREHRANA ...

... in prehrana, ki vsebuje omega-3 maščobne kisline ter naravne probiotike, lahko ščiti pred blagimi oblikami bolezni, ne bo pa spremenila stanja pri bolezni, ki je že napredovala. Lahko že danes s spremembo prehrane zelo zmanjšate tveganje, da bi v starejši dobi zboleli za to boleznijo ali omejite poslabšanje kognitivnih sposobnosti. 

Po mnenju strokovnjakov je pri prehrani ključno, kako vpliva na vnetja v telesu. Zato je ta hrana tako slaba za telo in lahko poveča tveganje za Alzheimerjevo bolezen. ➡️

Prisluhnite aktivni podkastu! 

Strokovnjakinja pojasnjuje: So živila na naših policah sploh varna?

Novo na Metroplay: "Prehransko okolje, v katerem danes živimo, je zelo nenaklonjeno temu, da smo zdravi"