To so 3 zelišča, ki pomagajo prebuditi strast v spalnici

To so 3 zelišča, ki pomagajo prebuditi strast v spalnici (foto: profimedia) profimedia
5. 12. 2022

Zmanjšana spolna želja in manjši libido sta pogosta posledica stresnega in preveč divjega tempa življenja. 

Posledica stresa postopno povzroča  kronično utrujenost, hormonsko neravnovesje in izgubo spolne sle, ki je še posebej izrazita pri ženskah. Oslabljena spolna želja ali padec libida vpliva na psihično in čustveno stanje, morebitne zdravstvene težave ter zmanjšano samozavest. Slabo pa vpliva tudi na razmerje ali zakon.  

V naravi obstajajo rastline, ki imajo znanstveno dokazano učinkovitost pri zdravju spolnih organov. Ajurveda priporoča uporabo nekaterih tradicionalnih zelišč, ki zelo ugodno vplivajo na povečanje spolne moči pri moških in ženskah ter splošno spolno zadovoljstvo. 

3 ajurvedska zelišča za povečanje libida

Ašvaganda (Ashwagandha)

V starodavnih besedilih ajurvede in kamasutre je rastlina ašvaganda omenjena kot najmočnejše zelišče in afrodiziak, ki izboljša spolno življenje moških. Ašvaganda se priporoča moškim, ki se soočajo s težavami, kot sta izguba libida in erektilna disfunkcija.

Dokazano zvišuje raven testosterona in spodbuja ravnovesje spolnih hormonov pri moških. Ta čarobna rastlina pomaga zniževati raven stresa v telesu in s tem izboljšuje kakovost in število semenčic. Poleg tega, da pomaga moškim, je odlična tudi pri prebujanju libida pri ženskah. 

Če se odločite za uživanje tega zelišča, pa nikar ne prehitro obupati, saj naravna zelišča potrebujejo nekaj časa, da v telesu naredijo svojo zdravilno korist. Uživanje 1-2 čajnih žličk ašvagande na dan 8 tednov lahko znatno izboljša libido, vzdržljivost in spolno zadovoljstvo.

Šatavari (Shatavari)

Šatavari, ki je znan tudi kot Indijski beluš, je izjemno koristna rastlina za ženske vseh starosti. Deluje tudi za moške, toda še posebej odlično se obnese pri uravnovešanju ženskih hormonov.  Znano je po tem, da deluje pomlajevalno na ženske reproduktivne organe, krepi ženski libido in odlično pomaga pri plodnosti. Hrani in neguje maternico in spodbuja nastajanje zdravih jajčec ter nadomešča hormone v menopavzi.

Šatavari spada med močne afrodiziake, saj spodbuja spolno željo in izboljšuje možnost zanositve. Blagodejno vpliva na splošno zdravje telesa. Svoje učinke pokaže po daljši uporabi. Pijete ga lahko kot napitek z mlekom ali kot čaj, 1-2 krat dnevno.

Žafran

Žafran je vsestranska začimba, ki se že stoletja uporablja tudi v naravnem zdravljenju. Je znan afrodiziak, ki pomaga pri spolnih motnaj tako pri ženskah kot tudi pri moških. Pri moških izboljša erektilno funkcijo ter izboljša plodnost, pri ženskah pa prebudi željo po spolnosti.   

Preberite še: S temi navadami bi morali začeti še pred novim letom (če želite ostati zdravi)  Ali pa: Preden se zakopljete v nakupovanje daril, preverite, kako boste letos zapravili MANJ denarja