Tudi vi v kopalnici počnete TO napako, ki omogoča hitro širjenje bakterij (in je milo rečeno nehigienska)

9. 7. 2021

Z gotovostjo lahko trdimo, da smo to naredili že vsi. Čeprav je izredno nehigiensko, in ko boste slišali tole, vam bo postalo nerodno. 

Slika 1/3

Kopalnica je že tako ali tako lahko privlačno okolje za bakterije, ki ljubijo vlago. In medtem ko površine čistite redno, ne morete očistiti zraka - v zraku pa se skriva tisto, kar lahko slabo vpliva na vaše zdravje. 

Govorimo o navadi, ki bi jo morali imeti vsi, ampak nanjo radi pozabimo: 

ZAPIRANJE STRANIŠČNE ŠKOLJKE PRED SPLAKOVANJEM

Ja, govorili bomo o stranišču. Zagotovo veste, da v zraku krožijo mikroskopski delci, manj znano dejstvo pa je, da so med njimi tudi delci urina in blata. Vprašanje je le, v kolikšni meri. Na to lahko vplivate vi sami, vsaj pri vas doma.

Ali zapirate straniščno školjko, preden splaknete vodo na stranišču? 

Če tega ne počnete, se zgodi naslednje: moč pri splakovanju aerosolizira mikroskopske delce urina, blata in vsega, kar je v stranišču, to pa se lahko razširi po zraku tudi do dveh metrov (običajno se razprši v radiju 1 metra). Torej zagotovo po vaši kopalnici. Če imate sostanovalce, se to zgodi tudi vsakokrat, ko oni uporabijo stranišče. 

Kdaj vas mora skrbeti, da bo to vplivalo na zdravje? Preverite v nadaljevanju.

Profimedia

Preverite tudi Rastline, ki po feng šuju prinašajo največ sreče in zdravja ali pa 15 stvari, ki jih morate sprejeti, če želite, da bo vaš odnos uspel