Zimski užitek in termalna zabava na sončni južni strani Alp

Zimski užitek in termalna zabava na sončni južni strani Alp (foto: Michael Stabentheiner) Michael Stabentheiner
5. 11. 2018

Smučajte na smučiščih, kjer je sneg zagotovljen, drsajte na adventnih trgih in doživite najsodobnejši termalni svet doživetij v Avstriji. Odkrijte zimski čar Koroške v okolici beljaških smučarskih območij Osojščica (nem. Gerlitzen Alpe) in Tromeja (nem. Dreiländereck).

NAGRADNA IGRA
Sodelujte v nagradni igri in si prislužite VSTOPNICI ZA OMENJENO SMUČIŠČE! Odgovorite na nagradno vprašanje in morda se boste prav vi podali na zimsko adrenalinsko izkušnjo. 

Nagradno vprašanje tega tedna je:

Koliko kilometrov meri proga za tek na smučeh pri Arnoldsteinu na Tromeji (nem. Dreiländereck)?

 

Smučišče Osojščica nudi popolno smučarsko zabavo za celotno družino. Največje smučarsko območje srednje Koroške z 18 žičnicami, 44 kilometri odlično pripravljenih smučarskih prog, 15 kilometri smučarskih rut in otroškim snežnim parkom, je pravi zimski raj. Kot edino uradno smučišče za smučarje začetnike na Koroškem nudi Osojščica poleg širokih smučarskih prog tudi eno najboljših šol smučanja v državi ter veliko količino snega. Zahvaljujoč najsodobnejši tehniki zasneževanja, lahko na južni strani Alp, smučate že od 1. decembra.

zima v avstrijiFoto: Franz Gerdl

Še prijetneje pa je na smučarskem območju Tromeja (nem. Dreiländereck) pri Arnoldsteinu s smučarskimi progami za začetnike in ljubiteljske smučarje, odličnimi možnostmi za počitek in 10 kilometrov dolgo progo za tek na smučehPosebej priljubljena je turna noč, ki se odvija vsak četrtek zvečer, ko so smučarske proge smučišča Tromeja na voljo tistim, ki se želijo preizkusiti v turnem smučanju – in to brezplačno. Nadaljnja predloga za turne smučarje in zimske pohodnike sta naravni park Dobrač (nem. Dobratsch) in športni kompleks Alpen Arena, ki omogoča tek na smučeh tudi pod reflektorji. Čista zimska zabava za velike in majhne je poleg tega zagotovljena tudi na naravnih sankališčih in drsališčih, ki jih najdete v tej prečudoviti regiji tako na prostem kot tudi pokrite.

Letos lahko prvič doživite zimo tudi s koroško karto (nem. Kärtner Card). Ključ do doživetja, zabave ter številnih prednosti pri partnerjih in na smučiščih Osojščica in Dreiländereck, pri adventni vožnji z ladjo, v športnem centru Villacher Alpen Arena itd.  

zima v avstrijiFoto: Schellander

Zimski športniki, ki si želijo večer preživeti sproščujoče, prejmejo s smučarsko vozovnico smučišč Osojščica ali Tromeja 20 % popusta na večerni vstop v koroške terme Warmbad Villach, v najsodobnejši termalni svet doživetij v Avstriji. Z najnovejšo kombinirano karto (nem. Kombiticket) smučišča Osojščica pa lahko to doživite brezplačno – podajte se s smučarskih prog neposredno v koroške terme! Poleg tega v mesto ob Dravi, kjer domuje tudi Atrio, največji koroški nakupovalni center, vabijo tudi beljaški adventni trgi s stojnicami in obsežno ponudbo umetnosti in kulinarike.

Nagrajenka je Bernarda Grum.