Kako presmučati legendarni Kitzbühel?

17. 10. 2017 Promocijsko sporočilo

Avstrijske Alpe so ustvarile že številne smučarske legende. Med njimi so tudi Toni Sailer, Franz Klammer in Hermann Maier, ki s svojimi nepozabnimi vožnjami ohranjajo mit o kitzbühelskem Streifu. Nekatere smučarske steze za svetovni pokal nam dvignejo nivo adrenalina že z gledanjem, vendar pa jih je mogoče presmučati tudi že s povprečnim smučarskim znanjem. Vas zanima kako?

Streif, Kitzbühel. Že samo ime omenjene smučarske steze vzbudi pri ljubiteljih športa veliko spoštovanje. Tudi v prihajajoči smučarski sezoni se bo sredi januarja v Kitzbühelu odvijal smuk na gori Hahnenkamm po eni izmed najnevarnejših tekmovalnih smučarskih stez na svetu.

Gre za smučarsko stezo Streif, ki s svojim 85 % padcem in z najvišjo hitrostjo 150 km/h povzdigne adrenalin v višave tudi pri najbolj izkušenih smučarjih. Zmagovalci tega legendarnega tekmovanja pa še dolgo niso pozabljeni, saj nosijo gondole in vlečnice Hahnenkammbahn njihova imena.

Ni potrebno, da smučate kot Hermann Maier

Kot vsak, ki jo je obvladal, ima tudi smučarska steza Steif za sabo precejšen razvoj. Pred približno 90 leti so tukaj vabili k prvemu mednarodnemu tekmovanju Downhill Only. Takrat je najhitrejši udeleženc dosegel povprečno hitrost zgolj 22,5 km/h.

Danes ponuja smučarska proga Streif s svojo dolžino 3.312 metrov bistveno večje hitrosti. Zahvaljujoč obvozom ob največjih strminah, pa vendarle ne rabi vsak smučar premagovati Streifa kot v svojem času Franz Klammer ali Herminator Hermann Maier.

Kitzbühel in znani obrazi

Dogodek okrog smuka na gori Hahnenkamm ni z rdečo barvo označen le v koledarjih smučarskih atletov. Vsako leto je tukaj mogoče srečati znane osebe s celotnega sveta, ki navijajo za svoje favorite. Tako je stalni gost tega edinstvenega dogodka tudi Terminator Arnold Schwarzenegger.

Film Streif – One Hell Of A Ride daje vpogled v zakulisje mega dogodka na gori Hahnenkamm v Kitzbühelu. Zgodba govori o petih smučarjih, ki se dvanajst mesecev pripravljajo na najpomembnejše tekmovanje svoje kariere.

Več informacij najdete na spletni strani www.streif.film.at in na Facebook strani https://www.facebook.com/streiffilm.

Ostale avstrijske smučarske proge za svetovni pokal

Podoben kultni status kot ga ima smučarska steza Streif ima tudi legendarni nočni slalom na gori Planai v štajerskem Schladmingu. Vsako leto okrog 45.000 obiskovalcev doživi to spektakularno smučarsko zabavo, ki jo ponuja 4-Berge-Skischaukel, tj. smučarska steza, ki vodi čez štiri sosednje gore z medsebojno povezanimi smučišči.

Obiskovalci lahko svoje smučarsko znanje vselej preizkusijo na avstrijskih smučarskih stezah za svetovni pokal in teh je kar nekaj: Saalbach-Hinterglemm, Flachau, St. Anton am Arlberg in Hinterstoder. Smučarska sezona v alpskem smučanju za svetovni pokal se že tradicionalno vsako leto začne v Söldenu, kdor pa si zastavi visoke cilje, lahko premaga olimpijsko smučarsko stezo na Patscherkofelu v Innsbrucku.

Več idej za smučarske dni najdete tukaj.