'Tehnika', ki vas sprosti v trenutku

'Tehnika', ki vas sprosti v trenutku (foto: Profimedia) Profimedia
18. 3. 2017

Nimate časa, da bi se popolnoma sprostili in pozabili na stres?

Pokličite prijatelja, prelistajte star album s fotografijami ali si oglejte kratek posnetek smešnih domačih ljubljenčkov in se nasmejte. Raziskave so pokazale, da možgani med smehom lahko vzpostavijo enake valovne frekvence, kot se pojavijo pri ljudeh v popolnem meditativnem stanju.

Tu je še dodatnih 5 razlogov, zakaj bi morali nasvet upoštevati.

1. Smeh krepi ustvarjalnost.

Med epizodami smeha pride na plan nezavedni del misli, ki ob sproščenem telesu odpre pot ustvarjalnosti.

2. Smeh ohranja mladost.

Ves stres, ki ga doživite čez dan, se kaže na vašem obrazu. Ko se smejite, se sprosti veliko napetosti na obrazu, vratu in glavi. To vam daje mladosten videz. Pomislite še na ves denar, ki ste ga prihranili, ker niste uporabili izdelkov za pomlajevanje.

3. Smeh je dober za odnose.

Odnose z družino, prijatelji, sosedi ali sodelavci lahko utrdite tudi s smehom. Ta zdravi občutke osamljenosti in nas opominja, da vsi delamo napake ter imamo pomanjkljivosti. Blaži rane in daje vedeti, da smo ljubljeni. Tu so najboljši učitelji otroci, saj se smejijo pogosto in zaradi preprostih stvari.

4. Smeh odpre srce.

Smeh vas odpre za sprejemanje ljubezni, strasti, poguma, zaupanja in sreče. Težko je sovražiti ali se bati človeka, s katerim se skupaj smejite.

5. Smeh nas za hip osvobodi misli.

Se vam zdi, da med smehom problemi za trenutek izginejo? Medtem ko se smejite, vaše misli preidejo od skrbi do uživanja, iz napetosti v sproščeno stanje, od strahu do zaupanja. Z drugimi besedami, od misli do srca!

Ja, smejanje je dobro tako za dušo kot telo. Zato ...

Brez izgovorov

Poskrbite za dnevno dozo humorja in se pošteno in od srca nasmejte. Kjerkoli že ste. Pobrskajte za šalami in smešnimi posnetki ter polepšajte dan tudi drugim. Nasmejte se skupaj s prijatelji. In ne pozabite, da ste s tem veliko naredili tudi za svoje zdravje in srečo.

Današnji izziv

Vzemite si čas za ogled vsaj enega smešnega posnetka, zaradi katerega vas bodo bolele trebušne mišice. Delite ga s prijatelji, znanci in seveda z nami!

Nas je ta teden zabaval ta. :D Pa vas? Delite ga z nami TUKAJ.

Nasmejte se tudi 10 odličnim vicem o teku.

Potem pa preverite še: 30 razlogov za srečo - vsak dan!

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri