Mislite, da je kava draga v Ljubljani ali na Bledu, da so cene zasoljene na Hvaru? V Opatiji so menda 'ponoreli'!

23. 5. 2024
Deli
'Če ste mislili, da je Hvar drag, je Opatija nora.' (foto: Profimedia)
Profimedia

Maj je že v drugi polovici, poletna sezona se je tako rekoč začela. Z njo pa seveda prihajajo tudi že klasično visoke cene, ki lahko kar malce pokvarijo poletje.  

Ljubljana je draga čez celo leto in na cene na Bledu smo se že vsi navadili, saj vendar govorimo o enem od največjih turističnih biserov Evrope. Vendar pa počakajate, da vidite cene v Opatiji.  

Preberite še:

Iz leta v leto smo priča, da nekateri hrvaški gostinci dvigujejo cene kave, sladoleda in drugih priljubljenih pijač in dobrot. Tako se je pojavila fotografija z otoka Hvar, kjer espresso stane 4,50 evra oziroma nekoč 33,91 kune.

No, Jutranji list pa je povabil bralce, da jim pošljejo fotografije svojih računov, če menijo, da obstajajo še dražje kave.  

Tako je bralec Vedran poslal fotografijo računa z opisom: "Če ste mislili, da je Hvar drag, je Opatija nora." Razkril je, da kava z mlekom v Opatiji stane 6 evrov, bela kava pa kar 6,50 evra. Druga bralka Marinetta pa se niti ni pritožila toliko nad ceno, bolj nad tistim, kar so ji postregli  v Crikvenici: "Cena ni tako strašna za aprila, ampak postregli so mi en požirek, no, morda dva."

JB

Iz druge kavarne na Hvaru so od bralca Bojana prejeli račun, na katerem je metin čaj 5 evrov, kolikor stane tudi bela kava. Vanilla Nescafé stane 6 evrov.

Poleg kave so šokantne tudi cene sokov. Bralec Damir je poslal svoj račun z dvema kapučinoma in pomarančnim sokom. Pomarančni sok v Opatiji stane 5,50 evra.  

Tudi na slovenskih socialnih omrežjih smo lahko že zaznali objave računov in zanimivo, da je največ ljudi s svojimi cenami šokirala Opatija, kjer praktično ni kave in sladoleda pod petimi evri. 

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič