10 stvari, za katere celo znanost pravi, da vas naredijo neverjetno privlačne

10 stvari, za katere celo znanost pravi, da vas naredijo neverjetno privlačne (foto: Profimedia) Profimedia
17. 8. 2021

Za lepoto ne potrebujete lepotnega kirurga. Dobra samozavest odpre veliko več src kot pa brezhibna zunanjost.

Prava lepota prihaja od znotraj ... Modrost, ki je sicer slišati nekoliko obrabljeno – predvsem ženskam, ki menijo, da niso obdarjene z manekenskimi merami. Vendar se v tem reku dejansko skriva resnica.

Več študij je dokazalo, da ljudje v oceni zunanje privlačnosti upoštevajo tudi značajske lastnosti oseb.

To pomeni: zdrava samozavest in simpatičnost veliko pripomoreta k temu, da smo videti privlačni. Preberite si, kako se povsem preprosto polepšate.

Imejte lastno mnenje

"Oh, ne vem. Odločitev prepuščam tebi ..." Kdor nima lastnega mnenja in se vedno strinja z vsem, vsemu reče ja, je neskončno dolgočasen in prav nič seksi.

Samozavestna oseba, ki natančno ve, kaj hoče in koliko je vredna, drugim deluje privlačno in karizmatično. Toda, pozor! To ne pomeni, da morate imeti v vsem prav.

Smehljajte se!

Iskren nasmešek ali prijazno smehljanje – ni lepšega na tem svetu. Študije poleg tega dokazujejo, da so ljudje s smejalnimi gubami videti privlačnejši in pametnejši kot ljudje brez gub. Drobne gubice okoli oči namreč kažejo na sončen in vesel značaj.

Jasno govorjenje je kot glasba

Mrmranje, odvečna mašila, izjave z več pomeni. Kdor se ne izraža jasno, zmede sogovornika in hitro pade na lestvici privlačnosti. Zato se poskusite izražati čim bolj jasno in precizno.

In tudi ton glasu pripomore k zunanji zaznavi. Neka ameriška študija je dokazala, da se zdijo ženske z globokim glasom moškim še posebno erotične in privlačne. Če ste torej vrgli oči na nekoga, ob naslednjem srečanju ali zmenku nekoliko znižajte svoj glas ...

S humorjem

Šef kar naprej nekaj tečnari, vreme je slabo, otroci pa nič ne poslušajo – vedno je dovolj razlogov za jamranje. Toda kdor nenehno le nekaj nerga, si ne bo pridobil veliko prijateljev, poleg tega pa to ni prav nič seksi. Na dnevne tegobe raje poglejte s humorne plati in poskušajte razmišljati pozitivno.

Prisluhnite drugim

Vsaj tako kot jasno govorjenje je pomembna sposobnost, da znate pozorno prisluhniti drugim. Sogovorniku posvetite popolno pozornost, ne prekinjajte ga in ne govorite o sebi. Vsi imajo radi dobre poslušalce!

Razvijte lasten slog

Jasno je, da obleka naredi človeka in vsak od nas bi rad bil lepo oblečen. Vendar pa vam ni treba slepo slediti zadnjim modnim smernicam. Oblecite le tisto, kar vam je res všeč in kar se vam poda. Le kdor pozna svoje lepe plati in jih zna poudariti, bo navzven zažarel avtentično.

Ženske pa sloga ne izžarevamo samo z oblačili: prej gre za to, kako se premikamo, kako govorimo in kako se vedemo v družbi drugih ljudi.

Lepa drža

Verjetno vam v ušesih še vedno odzvanjajo mamina opozorila: ne povešaj ramen, drži se vzravnano! Tudi psihologi že dolgo časa vedo, da prava telesna drža k izžarevanju pogosto pripomore veliko več kot drag lifting ali kreme. Z vzravnano držo se postavimo sami zase, zato smo videti bolj odprti in privlačnejši.

(Na skrivaj) nosite seksi spodnje perilo

Zjutraj si na hitro oblečete star in razvlečen nedrček in stare bombažne spodnjice. Saj nihče ne vidi ... Toda ali je res tako? Ne! Raje si oblecite najlepše spodnje perilo – tudi če ga ne bo videl nihče. Že samo zavedanje, da nosite seksi perilo, bo poskrbelo za vašo samozavest, nevede boste spremenili telesno držo in hojo ter tako okrepili seksualno privlačnost.

Inteligenca je seksi

Ni vam treba ravno imeti doktorskega naslova iz atomske fizike. Toda ženska, ki v glavi nima ničesar drugega razen najnovejših modnih trendov, privlači samo res preproste moške.

Inteligentne ženske so lahko sicer videti zastrašujoče, vendar pa so predvsem eno: občudovanja vredne. Kajti moški z možgani imajo radi ženske, s katerimi se lahko argumentirano pogovarjajo.

Bodite strastni

Zelo radi slikate, se izjemno radi odpravite na dolge ture z motorjem ali pa gojite strast do eksotične kulinarike? Čudovito! Ljudje občudujejo ljudi, ki se strastno lotevajo svojih hobijev. Navdušenje je namreč nalezljivo.

Preberite še:

Ali pa: 18 korakov, kako zopet najti voljo