3 načini, kako se soočiti s težavami, brezupom ali depresijo

3 načini, kako se soočiti s težavami, brezupom ali depresijo (foto: unsplash) unsplash
31. 1. 2020

Za učinkovito soočanje s težavami v življenju so pomembni naslednji trije načini. 

V življenju se soočamo s problemi. Imamo težave v odnosih, v službi… V težavnih situacijah pa se pogosto počutimo žalostne, odrinjene, nemočne, izdane, neljubljene… In na ta način padamo še nižje. Vrtimo se lahko v krogu depresije in ne vidimo, kaj šele občutimo radosti.

Ko zapademo v brezup, škodujemo svojemu telesu in duhu. Zidovi okrog nas se višajo. Energija skozi nas ne teče. Intuicije ali duše ne slišimo več. Daleč smo od ljubezni do sebe.

Kaj storiti, da se izvlečemo?

1.  Gremo ven!

Kot prvo - prekinemo z življenjem v izolaciji in se odpravimo na svež zrak v naravo. Pravijo, da so drevesa in listje najboljši prevodniki (antene) naših želja, ki jih pošiljajo proti vesolju. Tako se lahko med sprehodom v naravi “pogovarjamo” z drevesi in jim predamo svoje misli in želje, da jih pošljejo naprej. Pomembno je predvsem to, da prekinemo s smiljenjem samemu sebi ter tičanjem za štirimi stenami. Narava pa nam bo odlično pomagala, da se spet povežemo sami s seboj.

2.  Gibamo se!

Nato je pomembna fizična aktivnost – lahkotna hoja v hribe, po gozdu, plavanje, tek, ples, kolo ali kaj drugega, kar bo spodbudilo fizično aktivnost, saj na ta način lažje sprostimo probleme na telesnem in psihičnem nivoju. Ko imamo psihične težave, so naše mišice napete, zakrčene, zato jih je potrebno sprostiti. Na ramenih imamo običjano kupe bremen, zato jih moramo razmigati in sprostiti. Zelo dobro je tudi vaditi pet tibetanskih vaj, ki aktivirajo energetske centre in sproščajo energetske blokade.

3.  Pogumno pogledamo težave pod lupo

Ko smo razmigali svoje telo, dobili zadostno količino svežega zraka in narave in smo pripravljeni na fizičnem nivoju, se odpre tudi naš skrivni psihični svet. Sedaj se odpravimo v svojo notranjost. Pripravljeni smo, da se lažje spopademo s težavami, se z njimi soočamo z večjim entuziazmom, zaupanjem, zbranostjo in mirom. Vprašamo se, zakaj smo obtičali v težavah? Kaj je njihov namen in kaj moramo ugotoviti in se naučiti? Kaj spremeniti? Vse bo počasi dobivalo svoj smisel in misel bo postaja jasnejša. 

Po navdihu: duhovni-razvoj.blogspot.com

Preberite si še: Kako vam gibanje pomaga pri duševnem zdravju? 

ali pa Najlepše trenutke doživimo s pravimi ljudmi v naravi