Dobro počutje Promocijsko sporočilo

Če ste vedno brez energije, vam morda primanjkuje teh dveh pomembnih mineralov!

17. 4. 2023
Deli
Če ste vedno brez energije, vam morda primanjkuje teh dveh pomembnih mineralov! (foto: Vida Macura Maglica)
Vida Macura Maglica

Energija, pa tudi prebava sta povezani s tem, kar čez dan postavite na krožnik. Če v telo ne vnesete dovolj hranljivih snovi, to hitro občutite pri svojem zdravju. Na srečo ima licencirana kondicijska trenerka in kreatorka patentirane vadbe Extreme Training®️ Vida Macura Maglica rešitev. 

Ste že ugotovili, o katerih dveh mineralih govorimo? Magnezij in kalcij sta odgovorna za kar nekaj procesov v telesu, med drugim tudi za raven energije, ki jo imate čez dan, napihnjenost ter prebavo. Podrobneje poglejmo, zakaj sta pomembna. 

MAGNEZIJ

Veliko pove že podatek, da je magnezij četrti najpogostejši mineral v telesu. Največ ga je v kosteh in zobeh (približno 60 odstotkov), preostanek se skriva v mišičnem tkivu in celicah, en odstotek pa v krvi.

Magnezij ima kar nekaj nalog:

  • Pomaga spodbujati presnovne procese, vključno s sproščanjem energije iz hrane in njenim prenosom po telesu, sodeluje tudi pri tvorbi beljakovin.

  • Pomaga pri procesih, ki nadzorujejo delovanje mišic in živcev, ohranja zdrave kosti, zdravo srce.

  • Skrbi za normalno raven krvnega sladkorja in ima pomembno vlogo pri uravnavanju energije.

KALCIJ

Kalcij je izjemno pomemben element za zdravje telesa. Potreben je za več življenjsko pomembnih telesnih funkcij. Njegove naloge so med drugim, da poskrbi za močne kosti in zobe, obenem pa pomaga pri pravilnem delovanju mišic in srca. Tudi pri otrocih je kalcij nujen za normalen razvoj in rast. Prav tako spodbuja zdravo delovanje celic, omogoča strjevanje krvi, uravnava presnovo in pripomore k zdravju srca.

Kaj narediti, če imate v telesu pomanjkanje teh dveh mineralov? 

Poleg uravnotežene prehrane so ena od možnosti tudi prehranski dodatki. Pri izbiri dodatkov bodite izbirčni, saj ni vseeno, kaj vnašate v svoje telo. S tem v mislih se je prehranskih dodatkov lotila tudi licencirana kondicijska trenerka  Vida Macura Maglica.

Kdo je Vida Macura Maglica

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Vida Macura Maglica (@vida.macura.maglica)

Vida je licencirana kondicijska trenerka in kreatorka patentirane vadbe Extreme Training®️. Pred kratkim je v Dubaju, kamor je bila povabljena kot ena od 10 najboljših trenerjev na svetu, ki so vodili trening na glavnem odru, prvič predstavila prehrambene dodatke Njen obraz boste lahko videli tudi na največjem sejmu športa in zdravja Dubai Active. Njeni prehrambeni dodatki se bodo distribuirali tudi v Dubaj.

Ker Vida zase pravi, da želi biti vedno prepričana, kaj vnaša v svoje telo, ponuja najkvalitetnejše prehrambene dodatke po konkurenčnih (dostopnih) cenah. 

Premium Mg & Ca Complex

Če vam primanjkuje magnezija in kalcija, je to odlična rešitev. Prehrambeni dodatek Premium Mg & Ca Complex je v celoti narejen v Sloveniji in je najvišja možna kakovost prehrambenega dodatka. Gre za PREMIUM prehrambene dodatke tako po sestavinah kot po embalaži in za formulacijo popolnoma naravnih sestavin.

Vida Macura Maglica
Z uživanjem kapsul Mg&Ca Complex Extreme boste odpravili kar nekaj težav:
  • napihnjenost,
  • težave z zaprtostjo,
  • pomanjkanje energije,
  • bolečine v sklepih. 

Ena ključnih sestavin tega prehranskega dodatka je kalcijev citrat, oblika kalcija, ki se dobro absorbira in pomaga ohranjati zdrave kosti in zobe. Kalcij je namreč ključnega pomena za ohranjanje gostote in moči kosti, ki pa ga s starostjo naše telo potrebuje več, da ostane zdravo.

Vida Macura Maglica

Premium Ca in Mg Complex vključuje tudi izvleček korenine kurkume, ki ima močne protivnetne lastnosti. Ta naravna sestavina se že stoletja uporablja za krepitev sklepov saj lajša bolečine v sklepih in deluje protivnetno. Dodatno je obogaten z vitaminoma K2 in D3. 

Prehranski dodatki niso dovolj

Za uravnotežen življenjski slog ne bo dovolj, da svojo kuhinjo napolnite s prehrambenimi dodatki. Pomembna sta tudi uravnotežena prehrana in vadba - oboje dobite na istem mestu! 

Kot smo omenili na začetku, je Vida tudi kreatorka patentirane vadbe Extreme Training®️, kjer boste našli tako treninge kot recepte za okusne in hranljive obroke. 

V Aplikaciji Extreme training ®️  boste izbirali med različnimi programi, ki ponujajo tudi brezplačne preizkuse, da se ne boste odločali kar tako na slepo. Za izvajanje vadb ne potrebujete pripomočkov, naredite pa jih lahko takrat, ko boste imeli čas. Je kot osebni trener na vašem domu. Aplikacija je primerna za čisto vsakogar, tako za začetnike kot za izkušene vadeče. 

Več treningov si lahko pogledaš tukaj.

Vida pravi, da je aplikacija namenjena predvsem ženskam: 

"Aplikacija Extreme Training®️ je namenjena ženski populaciji ljudi in pokriva vse starostne skupine kot tudi vsa življenjska obdobja vsake posameznice. V kolikor posameznica, ne ve kateri program treninga izbrati ima možnost ob vstopu v aplikacijo odgovoriti na par preprostih vprašanj, na podlagi prejetih odgovorov pa ji aplikacija ponudi točno pripravljen trening zanjo. Za pričetek s programom Extreme Training ®️ ne potrebuješ predhodne kondicijske pripravljenosti."

To še ni vse, tu so tudi recepti! 

aplikaciji vas čaka kar 1.825 različnih predlogov zdravih jedi z recepti in preračunanim vnosom kalorij. Za vsak dan v letu lahko izberete drug predlog dnevnih obrokov, ne da bi se ta ponovil. Predlagane obroke lahko mešate med seboj (npr. današnjo večerjo z jutrišnjo večerjo ali včerajšnjo večerjo) in ne presežete priporočenega dnevnega kaloričnega vnosa. Gre za jedilnike zdrave prehrane in ne dieto, zato so primerni za vsakogar. Sedaj ne boste imeli več izgovora, da ne veste, kaj bi kuhali. Naročanje hrane iz restavracij ali kupovanje zamrznjenih obrokov ne pride več v poštev.