Drobni nasveti, ki jih potrebuje vsak, ki se podaja v boj z odvečnimi kilogrami

Drobni nasveti, ki jih potrebuje vsak, ki se podaja v boj z odvečnimi kilogrami (foto: Profimedia) Profimedia
5. 5. 2018

Tisti, ki ste se vsaj enkrat v življenju podali v boj z odvečnimi kilogrami, zelo dobro veste, o čem govorimo. Preberite nekaj nasvetov posameznikov, ki so se tudi sami podali v takšen boj. In jim je uspelo.

1. Skrijte tehtnico. In se namesto na številke osredotočite na to, kaj vam govori telo.

2. Preprosto pojdite na trening. Ne razmišljajte. Obujte športne copate in odtecite tistih nekaj kilometrov. Ali prehodite, saj je vseeno.

Več: To se lahko zgodi, če hodite pol ure na dan

3. Postavite si cilj. Realen. Na primer: dvakrat na teden bom 20 minut posvetil/a vajam, ki jih lahko izvajam doma. 20 minut se ne sliši tako grozno, kajne? Naredite lahko tudi naslednji trening: 1 vaja, 28 dni, novo telo.

4. Veste, kaj jeste? Veste tudi, koliko v resnici pojeste? Izobražujte se ... Kaj je kalorija, kakšne so maščobe, koliko vlaknin, beljakovin, ogljikovih hidratov. Ko boste naslednjič odšli v trgovino, ne bo težav pri izbiri. Ste vedeli, na primer, da je kuhano korenje kot da bi pojedli krompir? In da sladkor skriva tudi pod imeni, kot so maltoza dekstroza, koruzni sirup?

5. Stran od procesirane prehrane in belega sladkorja. Prvi teden bo težko, a verjemite, vredno je. Pomagalo bo tudi, če bodo vaši obroki bogatejši z vlakninami.

Več: 5 stvari, ki se bodo zgodile, če ne boste uživali sladkorja

6. Napišite si pismo – zakaj se podajate na to pot in kakšen je vaš cilj. Bodite iskreni. In pismo preberite vsakič, ko vam zmanjka motivacije.

7. Hodite. Hodite. Hodite. Izkoristite vsako priložnost. Začnite z nekaj metri, z nekaj stopnicami ...

8. Kuhajte. Če ne znate, se naučite. Potem pa vsak dan izločite en nezdrav obrok in si sami pripravite nekaj svežega.

Poglejte si še: