Družina se je preselila v divjino z namenom, da se zopet poveže

Družina se je preselila v divjino z namenom, da se zopet poveže (foto: unsplash) unsplash
14. 4. 2020

Petčlanska družina se je odločila, da se odklopi od tega sveta, z namenom, da se zopet poveže.

Suzanne Crocker je naredila nekaj, o čemer morda večina sanja, a tega verjetno ne bodo nikoli storili. Z možem Gerardom Parsonsom sta spakirala svoje tri otroke (takrat stare 10, 8 in 4 leta), zapustila udobje svojega doma in kariero ter se napotila 150 kilometrov v gozd.

Družina je 9 mesecev živela v odročni koči v Yukon teritoriju na severozahodu Kanade, brez tekoče vode, elektrike, interneta, doma so pustili tudi ure. Želeli so se odklopiti v najbolj drastičnem pomenu.

"Da bi dobili svobodo časa, smo se morali popolnoma osvoboditi strukture časa in videti, kaj se bo zgodilo."

Deklica Kate, stara 8 let je dejala: "V hiši je naša shramba, zunaj pa je naš dom."

Seveda, ni bilo vse tako zabavno in idilično. Ko so pozimi temperature dosegle -51 stopinj Celzija je bilo praktično nemogoče iti ven, a otroci so v tem času pokazali neverjetno ustvarjalnost in se zabavali sami s seboj.

Oče je sicer vsake toliko časa obiskal mesto in prinesel hrano. Opazil pa je, da je poprej, v mestnem in stresnem življenju, otrokom vedno govoril: “Ne sedaj!” V novem življenjskem slogu v divjini pa jim je vedno rekel: “Seveda, dajmo!” 

Imeli so ves čas na svetu.

Morda nas izkušnja te družine ne navdihne, da popolnoma opustimo urbano življenje. Navdihne pa nas lahko, da si vzamemo več čas zase in počnemo stvari, ki nas veselijo. Da raziskujemo in se igramo. Da tu in tam pustimo telefon in povsem pozabimo na čas.

O življenju v odročni koči je nastal tudi dokumetnarni film, ki je prejel številne nagrade.

Vir: treehugger.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri