Družina se je preselila v divjino z namenom, da se zopet poveže (VIDEO)

Družina se je preselila v divjino z namenom, da se zopet poveže (VIDEO) (foto: unsplash) unsplash
10. 10. 2021

Petčlanska družina se je odločila, da se odklopi od tega sveta, z namenom, da se zopet poveže.

Suzanne Crocker je naredila nekaj, o čemer morda večina sanja, a tega verjetno ne bodo nikoli storili. Z možem Gerardom Parsonsom sta pripravila kovčke, svoje tri otroke (takrat stare 10, 8 in 4 leta), zapustila udobje svojega doma in kariero ter se napotila 150 kilometrov v gozd.

Družina je 9 mesecev živela v odročni koči na ozemlju Jukon na severozahodu Kanade, brez tekoče vode, elektrike, interneta, doma so pustili tudi ure. Želeli so se popolnoma odklopiti.

"Da bi dobili svobodo časa, smo se morali popolnoma osvoboditi strukture časa in videti, kaj se bo zgodilo."

Deklica Kate, stara 8 let je dejala: "V hiši je naša shramba, zunaj pa je naš dom."

Seveda ni bilo vse tako zabavno in idilično. Ko so pozimi temperature dosegle -51 stopinj Celzija, je bilo praktično nemogoče iti ven, a otroci so v tem času pokazali neverjetno ustvarjalnost in se zabavali.

Oče je sicer vsake toliko časa obiskal mesto in prinesel hrano. Opazil pa je, da je poprej, v mestnem in stresnem življenju, otrokom vedno govoril: “Ne sedaj!” V novem življenjskem slogu v divjini pa jim je vedno rekel: “Seveda, dajmo!” 

Imeli so ves čas na svetu.

Morda nas izkušnja te družine ne navdihne, da popolnoma opustimo urbano življenje. Navdihne pa nas lahko, da si vzamemo več čas zase in počnemo stvari, ki nas veselijo. Da raziskujemo in se igramo. Da tu in tam pustimo telefon in povsem pozabimo na čas.

O življenju v odročni koči je nastal tudi dokumetnarni film, ki je prejel številne nagrade.

Vir: treehugger.com

Preberite si še: