Ideja za vikend pobeg v dvoje: Hotel Livada Prestige v Prekmurju (izkušnja naše novinarke)

Ideja za vikend pobeg v dvoje: Hotel Livada Prestige v Prekmurju (izkušnja naše novinarke) (foto: Sava Hotels & Resorts/promocijsko gradivo) Sava Hotels & Resorts/promocijsko gradivo
1. 12. 2017

Si želite popolnega oddiha sredi prekmurskih livad, stran od mestnega vrveža? Potem berite naprej ...

V tempu življenja, v katerem živimo danes, je nujno, da si vzamemo tudi čas zase, da se malo sprostimo in napolnimo baterije za nove podvige.

Tokrat sva si s fantom zaželela oddiha, za katerega se nama ne bi bilo treba peljati preveč daleč, saj sva želela čim več časa posvetiti počitku in sprostitvi.

Odločila sva se za Prekmurje – zakladnico dobrot in odlične domače kuhinje – ki je zelo blizu Maribora, a hkrati dovolj daleč, da nimaš tistega občutka, da nisi nikamor odšel.

"Prekmurje ima nekaj, kar je težko ujeti v besede. Ima nekaj, kar je treba videti, slišati, se dotakniti in okusiti,"

pišejo na strani Hotela Livada Prestige, ki sva ga izbrala.

Hotel naju je takoj ob prihodu navdušil s svojo zunanjostjo (na fotografiji spodaj sicer z druge strani) ...

... in takoj zatem še s prijaznostjo in ustrežljivostjo zaposlenih na recepciji.

Potem, ko sva dobila vse potrebne informacije in usmeritve, sva se odpravila v sobo oziroma apartma, ki je presegel najina pričakovanja. Tam naju je pričakala velika garderoba, dnevna soba, prav takšna spalnica, kopalnica s tušem, straniščem in z umivalnikom ter ločena kopalnica z umivalnikom in veliko kotno kadjo, v kateri se lahko gost sprošča tudi v črni termomineralni vodi.

Ob vstopu na balkon se nama je pogled odprl na prekmurske livade in med drugim tudi zeleno golf igrišče, ki prav tako spada v okvir ponudbe.

Na nivoju hotela je prav tako hotelska kuhinja.

Ker sva si želela čim več sprostitve in neobremenjenosti, sva se odločila za polpenzion.

Zajtrk je nudil praktično vse, kar bi si lahko človek zamislil – od raznih vrst kruha, peciva, sadja, delikatese, namazov, čajev, sokov (tudi korenčkov in pesin) do več vrsti kosmičev, bio oddelka in oddelka za diabetike, pečenih klobas, hrenovk ter kuhanih in pečenih jajc. Pa še in še … 

Na izbiro so bile tudi palačinke, po želji pa so gostu pripravili še omleto, za katero si je sestavine izbral sam.

Se vam že cedijo sline?

Prav tako bogata je bila večerja, kjer je bilo možno najti hrano za prav vsak okus, tudi tisti zahtevnejši, saj so gostu na željo pripravili tudi steak.

Posebnost hotela Livada je, da ob sobotah pripravijo pravo prekmursko večerjo, ki sva jo imela tudi sama srečo poskusiti.

Seveda brez slavne prekmurske gibanice na koncu ni šlo, na voljo pa so bile tudi druge okusne sladice.

Najin oddih je vključeval tudi neomejeno kopanje v hotelskih bazenih (Livada, Ajda, Termal) in Termalnem parku Terme 3000 ter vstop v savne.

Najboljše pri tem je bilo, da sva se lahko kar v kopalnem plašču in copatih (oboje naju je pričakalo v sobi) odpravila do kateregakoli kopališča, saj je hotelski kompleks, ki vključuje Hotele Livado, Ajdo in Termal z wellness centrom Thermalium, med seboj povezan.

Letošnja novost je Prekmurski most, ki povezuje Hotel Ajdo (in posredno tudi Hotel Livado) s prenovljenim Termalnim parkom, tako da se lahko gost vse od sobe do končnega kopališča brezskrbno sprehodi v kopalnem plašču z brisačo v roki.

Spodnji del Termalnega parka je namenjen družinam in ima tudi otroški bazenček ter družinske počivalnike, zgornji del pa sproščanju in aktivnemu počitku.

Ta del razveseli predvsem ljubitelje savn, ki lahko izbirajo med finsko savno z lesom iz bora cemprina, parno savno s programi z eteričnimi olji in slanico ter infrardečo savno s steno iz himalajske soli.

Po savnanju se lahko gostje osvežijo v pravem ledenem vodnjaku in se spočijejo na počivalnikih z blazinami, polnjenimi z ajdovimi luščinami, ki pomirjajo, sproščajo, mikromasirajo in uravnavajo toploto. Več o Termalnem parku pa TUKAJ.

Za še večjo sprostitev priporočava masažo z zelišči s prekmurskih livad, Panonski travnik, v Medico-wellness centru Thermalium.

Na lep dan se lahko odpravite tudi na sprehod v Mursko Soboto ali pa obiščete bližnjo čokoladnico Passero v Tešanovcih, spomladi pa lahko s kolesom naredite izlet do Bukovniškega jezera, ki je znan predvsem po svojih energijskih točkah.

Seveda ne pozabite na sproščeno popoldne ob partiji ali dve Golfa, saj se okoli hotelskega kompleksa razprostira veliko golf igrišče.

Pripravila: Nika Švajncer

Fotografije: Sava Hotels & Resorts

Preberite še: 8 čudovitih stvari, ki jih moraš videti v Prekmurju (ideja za izlet)

Priporočamo tudi Glamping: fantastična ideja za vikend "pobeg" v dvoje