Kako se lahko V TEM TRENUTKU počutite bolje v svojem telesu?

2. 12. 2022
Deli
Kako se lahko V TEM TRENUTKU počutite bolje v svojem telesu? (foto: Profimedia)
Profimedia

Za trenutke, ko v svojem telesu ne boste najbolj samozavestni ...

Ne glede na to kako samozavestni ste in kako dober odnos imate s svojim telesom, pridejo trenutki, ko se ne počutite najbolje. In prav za takrat imamo nekaj predlogov, kaj lahko naredite, da se boste hitro počutili bolje. 

Za boljše počutje takoj ... 

Zahvalite se telesu

Zakaj bi se mu zahvalili? Za vse, kar počne in jemljete kot nekaj samoumevnega. 

Lahko začnete z deli telesa, ki so vam všeč. Zahvalite se jim, da dobro izgledate in se počutite udobno v oblačilih, da vam ni nerodno pristopiti do simpatije, da se radi oblečete v kopalke ...

Potem pomislite tudi na dele, ki jih ne marate preveč. Vendar imajo svojo funkcijo. Noge na primer vas vsak dan nosijo naokrog, trebuh varuje notranje organe, zadnjica skrbi za držo telesa ... 

Hvala telo, za vse, kar počneš zame in oprosti, da te včasih obravnavam slabo.  

Pobrskajte po družbenih omrežjih

To vam bo kvečjemu dalo slab občutek, kajne? Ravno za to gre. 

Odprite vsa družbena omrežja in preverite, komu sledite. Kateri profili v vas prebudijo nelagodje, slab občutek, zaradi katerih profilov imate slabši odnos do sebe? Odsledite vse takšne osebe in profile. Tega ne potrebujete. 

Pomembno je, kaj o sebi mislite vi in osebe, ki jih spoštujete in vam njihovo mnenje nekaj pomeni. Zakaj bi dovolili, da vam tujci narekujejo, kakšno bi moralo biti vaše telo?

Postavite meje tudi v resničnem življenju

Še bolj pomembno kot koga sledite na družbenih omrežjih je, s kom se družite v resničnem življenju. Zakaj bi izgubljali čas ob osebah, ob katerih se počutite slabo in negativno? Prekinite stike z osebami, ki vas izčrpavajo in pijejo vašo energijo. Tisti, ki vam želijo najbolje, vas bodo spodbujali in jih boste lahko poklicali, tudi ko se ne boste počutili dobro. 

Gibajte se

Ne potrebujete določene vadbe (razen, če to želite). Gibajte se, kot želite. Plešite, naredite nekaj položajev joge, osredotočite se na dihanje, izvedite intenzivno vadbo, ali pojdite na sprehod. 

Kar vam bo v tistem trenutku najbolj ustrezalo. Ko boste videli, kaj vse zmorete, se boste zagotovo počutili precej bolje v svojem telesu. 

Imate partnerja? Pogovorite se z njim

Morda vam bo dobro del pogovor z osebo, ki vas obožuje - tako vas kot vaše telo. Ko potrebujete potrditev in pridejo trenutki nesigurnosti, prosite partnerja, naj vam pove, zakaj vas ima rad. Izrazite tudi svoje želje: morda bi danes raje oblekli kaj bolj ohlapnega namesto tiste oprijete obleke?

Partner bo podpiral vaše izbire in poskrbel, da se boste ob njem počutili dobro. 

Novo na Metroplay: "To so osnovni stebri zdravja" | Nina Dušić Hren