Kampanja “Hvala, Mama” podpira otroke pri igri in razvoju

11. 5. 2012

Olimpijski komite Slovenije in Procter & Gamble slovenskim otrokom ponujata priložnost, da se udeležijo poletnih športnih kampov na Rogli

Na teh se bodo v družbi vrhunskih športnikov učili olimpijskih vrednot in razvijali pomembne športne sposobnosti. Petdeset slovenskih otrok, starih med 7 in 17 let, se bo udeležilo številnih športnih aktivnosti, od kolesarjenja, pohodništva, plezanja pa vse do skupinskih športov, kot so nogomet, košarka ali rokomet.

Za omenjeno športno doživetje se lahko potegujejo starši s sodelovanjem v nagradni igri Zadeni športni kamp za svojega otroka pri vseh večjih trgovcih. V okviru omenjenega progama je P&G prav tako izvedel nacionalno raziskavo o odnosu Slovencev do športa, s katero je želel preučiti njegov namen in vlogo v posameznikovem življenju.

Z omenjeno iniciativo potrjujejo svojo predanost mladim pri ukvarjanju s športom in mamam obljubljajo, da bodo otrokom pomagali pri športnih aktivnostih. Po mnenju večine Slovencev v nacionalni raziskavi v odnosu do športa, športna aktivnost vpliva na boljše počutje posameznika in izboljšuje njihovo zdravstveno stanje.

Rezultati raziskave kažejo, da se več kot polovica anketirancev ukvarja s športno aktivnostjo, tisti, ki se s športom redno ukvarjajo, pa na teden zanj namenijo tudi do štiri ure.

Starši predstavljajo ključne motivatorje pri navduševanju otrok nad športno aktivnostjo, a se jih 82 % v svojem prostem času z otrokom najraje odpravi na sprehod v naravo.

Ob tem je Tjaša Dimec Časar, športna psihologinja, dejala: "Vzgoja otrok se začne z gibanjem in igro, ki ju imajo otroci praviloma radi. Mladi starši lahko v prijaznem okolju družine spodbujajo otrokov gibalni razvoj na igriv in sproščujoč način, v katerem nikoli ne sme manjkati veselja, zabave in smeha.

Razveseljiv je podatek, da se v Sloveniji večina mladih staršev zaveda pomena sproščujočih gibalnih aktivnosti za celostni razvoj otroka, saj v vsakodnevno družinsko življenje vnašajo različne skupne športne aktivnosti, ki vplivajo na izoblikovanje pozitivnega odnosa do gibanja in športa.«

Skoraj polovica anketiranih mladih staršev pa svoje otroke uči o pomembnosti športne aktivnosti. V njej vidijo možnost, kako poglobiti odnos in priznavajo, da šport prinaša številne prednosti, ki bodo otroku pomagale pri soočanju z izzivi v življenju.

Za omenjeno športno doživetje se lahko potegujejo starši s sodelovanjem v nagradni igri »Zadeni športni kamp za svojega otroka« pri vseh večjih trgovcih od 1. aprila do 30. junija.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri