10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Mantre, ki vas spodbudijo v težkih trenutkih

Mantre, ki vas spodbudijo v težkih trenutkih (foto: profimedia) profimedia
22. 1. 2018

Včasih moramo stisniti zobe, da se prebijemo čez ovire in napredujemo. Kadarkoli boste potrebovali motivacijo, se spomnite teh manter.

Zmorete

Ena beseda, ki lahko naredi veliko spremembo. Preden začnete z nalogo ali podvigom, morate verjeti vase. Opomnite se na svoje sposobnosti in vse, kar ste do sedaj dosegli. Glasno si povejte, da zmorete. Morda se bo slišalo čudno, vendar motivacijske besede, ki si jih izrečemo pred ogledalom, pogosto pomagajo pregnati začetno tremo in nam omogočijo dober nastop.

Naredite več, kot se od vas pričakuje

Do sebe imamo pogosto nižje kriterije, kot smo v resnici sposobni. Ali pa drugi od nas pričakujejo manj, kot lahko damo. Če se vedno potrudite bolj, kot se od vas pričakuje, ne boste imeli skrbi, da česa v življenju ne bi dokončali. Vedeli boste, da ste se potrudili najbolje, kot zmorete in kmalu boste videli rezultate pri vadbi, v službi, pri hobijih …

Tako kot se izkažete med vajo, tako se boste odrezali v pravih preizkušnjah

Velikega športnega tekmovanja ne morete dobro opraviti brez napornih treningov, kjer se je vredno truditi še posebej takrat, ko mislite, da ne zmorete več. Le tako lahko napredujete. Enako velja za vse, česar se lotite v življenju. Govor pred množico ljudi bo tako dober, kot se boste nanj pripravili. Če boste vedno od sebe dali vse, kar zmorete, ne boste imeli česa obžalovati.

Vredno se je truditi za končni rezultat

To, zaradi česar se trudimo, je pogosto nekaj, česar se veselimo. Poskrbite, da boste vedno videli cilj pred seboj in pomislite, kako se boste počutili ob zmagi. Večkrat preglejte zastavljene cilje, še posebej takrat, ko vam primanjkuje motivacije. Zaradi njih se je vredno truditi in včasih malo potrpeti.

Ne obupajte, vedno se obrne na bolje

Tudi če imate slab dan, ko se je težko že odpraviti v telovadnico, kaj šele opraviti dober trening, ne obupajte. Kot vedno bo slabo počutje minilo in prišle bodo nove priložnosti, ko se lahko dokažete. Tokrat opravite lažji trening ali se odpravite na dolg sprehod v naravo, z zahtevnimi vajami pa počakajte do jutri, ko boste imeli več moči. Ne obupajte.

Preberite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri