Misli Alberta Einsteina, ki nas učijo o življenju

Misli Alberta Einsteina, ki nas učijo o življenju (foto: profimedia) profimedia
12. 8. 2019

Poznamo ga kot fizika in matematika, a je v svojem življenju izrekel tudi nekaj misli, ki nas lahko veliko naučijo še danes. 

Malo manj znani izreki Alberta Einsteina, vendar zato nič manj poučni. 

O enakosti

Z vsemi govorim enako, pa naj bo človek po poklicu smetar ali predsednik univerze.

V neskončnem vesolju smo vsi povezani med seboj in vsi enaki. Prenehajmo se obnašati drug do drugega vzvišeno in ponižujoče. 

Radovednost odpira vrata inovacijam

Najpomembneje je, da nikoli ne nehate spraševati. Radovednost obstaja z razlogom.”

Nikoli se ne bojite spraševati o svetu in okolici. Radovednost je gonilo inovacij. Če želite kaj odkriti, morate spraševati o obstoju. 

O inteligentnosti in otrocih

Če želite, da bodo vaši otroci izobraženi, jim berite pravljice. Če želite, da bodo še pametnejši, jim preberite več pravljic.

Kadar na svet gledamo z otroškimi očmi, zanetimo iskrico v svoji domišljiji. Takrat je vse mogoče in strahovi, ki nas zaustavljajo, so odveč. 

Padec je del uspeha

Ljudje, ki nikoli niso naredili napake, niso poskusili nič novega.

Nekateri največji izumi v zgodovini so posledica napake. Preizkušajte in sprejemajte izzive, saj vas lahko pripeljejo do največjih uspehov v vašem življenju. 

O realnosti

Svet, ki smo si ga ustvarili, je posledica našega mišljenja. Ne moremo ga spremeniti, če ne spremenimo razmišljanja.

Misli so velik del našega sveta, zato je še bolj pomembno, kaj si mislimo o vsem skupaj. 

Ne bojte si izstopati iz množice

Kar je prav, ni vedno popularno in kar je popularno ni vedno prav.”

Ne dovolite, da bi mišljenje drugih zaviralo vaš potencial. Rastite, izražajte se, počnite to, kar vas osrečuje. In kadar veste, da imate prav, pri tem vztrajajte. Vedno se bo namreč našel nekdo, ki bo nasprotoval. 

Moč samote

Živim v samoti, ki je boleča v mladosti in odlična v zrelih letih.

Pomembno je, da se v svoji družbi počutite dobro. Takrat boste pokazali čustva, razmišljali o svojih talentih in verjetno dobili najboljše ideje. Vzemite si čas zase. 

O genialnosti

Vsak je genialen. Vendar če boste ribi očitali, da ne more splezati na drevo, bo celo življenje živela v prepričanju, da je neumna.

Raznolikost je to, kar nas loči od drugih. Ne smemo je obsojati, ampak v vsakomur prepoznati talent in ga spodbujati, da ga gradi in izboljšuje. 

Živite v tem trenutku

Nikoli se ne obremenjujem s prihodnostjo. Vedno pride hitro.

Vsi imamo trenutek v življenju, ko se vprašamo o svoji prihodnosti. Kje bomo živeli? Bomo imeli družino? Kako bo s službo? S tem spregledamo vse priložnosti, ki takrat pridejo mimo nas in ne cenimo trenutkov, ki bi jih lahko preživeli drugače. 

Preverite tudi: 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri