Nasveti za vse, ki vas VEDNO zebe med delom 🥶 (doma ali v pisarni)

Nasveti za vse, ki vas VEDNO zebe med delom 🥶 (doma ali v pisarni) (foto: Profimedia) Profimedia
12. 12. 2022

Ste eden tistih, ki se med delom nikakor ne more ogreti? Imamo nekaj nasvetov, s katerimi bo delo bolj znosno. 

Zagotovo imate v družbi eno tistih oseb, ki jo vedno zebe in celo poleti hodi naokoli v puloverju ter se pokriva z odejo. Ali pa ta opis pristoji kar vam? Da bo delo potekalo malce lažje, smo pripravili nekaj nasvetov. 

Kako se segreti med delom, ko se to zdi misija nemogoče? 🥶

Zapirajte okna in vrata

Najprej poskrbite, da toplota ne bo kar tako uhajalo iz prostora. Seveda je pomembno, da prostor redno prezračite, in če se da, to storite preden začnete delati in potem med malico ali kosilom, pa tik pred odhodom domov. V vmesnem času zaprite okna in redno za seboj zapirajte vrata. Tako boste dlje  ohranili toploto v prostoru in morda slekli zimski plašč, v katerega ste še vedno oblečeni po treh urah dela. 

Segrejte se v noge

Če imate mrzle noge, imate nižjo telesno temperaturo, kar pomeni, da vas zebe. Doma boste to brez težav popravili, saj lahko oblečete debele nogavice ali noge zavijete v odejo. Ko ste v službi, tega ravno ne morete narediti. Še vedno obujte malce debelejše nogavice, ki jih boste še spravili v čevlje, v trgovinah pa pobrskajte za grelce, ki jih vstavite v čevelj. Ogreli vam bodo stopala, in ko se dovolj segrejete, jih enostavno vzamete iz čevlja in odvržete, če so za enkratno uporabo. 

Če v pisarni lahko nosite copate, s seboj prinesite kakšne debelejše nogavice in se preobujte ob prihodu. 

Premikajte se

Z gibanjem boste naredili nekaj dobrega za telo in se tudi segreli. Ubili boste dve muhi na en mah. Če imate možnost, se vsako uro malce sprehodite na okoli, pojdite gor in dol po stopnicah, naredite nekaj poskokov ... 

Če morate sedeti za mizo, še vedno lahko razgibate noge, se vsaj pretegnete, ali posnemate gib, kot da gonite kolo. 

Za vsak primer nekje v pisarni hranite topel pulover ali grelnike za roke, ki jih lahko segrejete v vreli vodi. Dajte jih blizu telesa ali k nogam, da se segrejete. 

Dodaten grelnik

Morda ne bo šlo drugače, kot da si omislite dodaten grelnik, če nimate radiatorja ali drugačnega ogrevanja. V tem primeru v pisarno prinesite katerega od manjših grelnikov, a še vedno bodite varčni. Ko prezračite, malce počakajte, da temperatura preide na sobno. Potem prižgite grelnik in segrejte prostor. Ko vam postane toplo, ga izklopite in ne odpirajte oken ali vrat, da bo toplota ostala v prostoru.