Kako se znebiti celulita

Celulit (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
25. 5. 2012

Celulit je nenevarno, a nadležno stanje, ki prizadene približno 90 odstotkov vseh žensk. Čeprav veliko ljudi misli, da je celulit povezan z debelostjo, to nikakor ne drži. Ta napačna trditev izhaja iz dejstva, da je veliko istih dejavnikov, ki vodijo k povečanju telesne teže, krivih tudi za nastanek celulita.

Čeprav ne obstaja nekega zdravila, ki bi odpravilo celulit, lahko z načinom življenja in s kremami ter terapijami zmanjšamo obstoječi in omejimo nastanek novega.

Kreme za odpravo celulita

Eden od načinov za zmanjšanje celulita je uporaba proticelulitnih krem, ki spodbujajo nastanek kolagena, naravne beljakovinske kisline, ki skrbi za tonus in učvrstitev kože. Poleg tega mora vsebovati tudi antioksidante in spodbujevalce krvnega pretoka.

Na trgu je že veliko proticelulitnih krem, pri uporabi pa morate biti zelo potrpežljivi, saj je uporaba teh krem najbolj dolgotrajen način izgube celulita. Najbolje je, da jih uporabite v kombinaciji z zdravo prehrano in telovadbo.

Terapije v kozmetičnih salonih

Body wrapping

Body wrapping je že vrsto let preverjena in učinkovita metoda ovijanja telesa, ki deluje proti celulitu in povešenemu veznemu tkivu.

Ob uporabi učinkovitih preparatov, ki se nanašajo na kritične predele, kot so stegna, zadnjica, trebuh, se obseg telesa zmanjša tudi za več centimetrov. Učinek je viden že po prvi terapiji, zato je primeren tudi takrat, ko se morate še isti dan stlačiti v številko premajhno obleko.

Že po nekaj terapijah se vidno zmanjšajo celulit, pomarančasta koža in obseg, povečata pa se čvrstost in elastičnost tkiva.

Dermosonic

Ta metoda kombinira ultrazvok in vakuumsko masažo ter na neinvaziven in neboleč način odpravlja estetske nepravilnosti, ki se pojavijo na koži in v podkožju.

Z dermosonic metodo opazneje in trajneje zmanjšamo pojav celulita, drugih oblik podkožnih maščob, brazgotin in strij po nosečnosti, izboljšamo elastičnost kože in odpravljamo motnje v perifernem obtoku.

Metoda je primerna za oblikovanje problematičnih delov telesa, kot so boki, stegna, trebuh, pas in nadlahti.

Kot dodatna terapija je primerna tudi pri regeneraciji kože po opeklinah ter pred operacijskimi posega ali po njih, kot je na primer liposukcija.

LPG-lipomasaža

LPG-lipomasaža je tehnologija, ki se je razvila iz LPG-endermologije, ki preoblikuje vaše telo že s šestimi tretmaji, in to brez kirurškega noža, dolgotrajnega okrevanja ali bolečin. Rezultati so spektakularni in dolgotrajni, terapije pa sproš­čujoče in prijetne.

Wella smoth

To je postopek, ki prodre dovolj globoko v maščobno tkivo, da tam sproži spremembe v presnovi.

Temelji na elektro-optični sinergiji, kombinaciji bipolarne radiofrekvence (RF), infrardečega sevanja (IR), masaže in vleka s pomočjo vakuuma. IR in RF segrevata kožo do 15 mm globoko (IR do 5 mm, RF pa od 5 do 15 mm), s tem pospešita presnovo v maščobnih celicah, sledi pa zmanjšanje maščobnih skupkov.

Vakuumski vlek razširi ožilje v koži in podkožju, posledično izboljša prekrvavitev ter dodatno pospešuje presnovo maščob in tvorbo svežih vezivnih vlaken.

Masaža z gnetenjem in vakuumski vlek sproščata zategla vezivna vlakna in izrazito pospešita odtok nakopičene medcelične tekočine v limfatično žilje.

Vakuum

Vakuum s pomočjo posebno oblikovanih ročk z vrtečimi se kroglicami pospeši pretok krvi in kisika v tkivih, izboljša cirkulacijo limfe in iz telesa odstrani odvečno tekočino, prav tako razteza vezivno tkivo, stimulira nastajanje kolagena in pospeši metabolizem.

Rezultat je lepše oblikovano telo ter gladka in napeta koža.

Iz revije Lisa