Modna kratka pričeska

19. 3. 2011

Ko je zvezdnica Emma Watson stopila na rdečo preprogo, so bili vsi navdušeni nad njeno novo podobo, pričesko, ki jo radi poimenujemo 'pixie'.

Ker ima večina zvezdnic dolge lase, je Emma nekaj posebnega, zato ne preseneča, da je takšna pričeska postala pravi modni hit. A pazite, saj takšna frizura ne pristaja vsakomur.

Postrizite se z dobrim razlogom

Velikokrat se ženske odločajo za kratke pričeske ob življenjskih prelomnicah, kot je izguba ljubezni, Emma pa je to naredila ob vstopu na fakulteto.

Preden se odločite za škarje, poskrbite, da vaša odločitev ni impulzivna in da ste pripravljeni na korenito spremembo. Najbolje je, da se prej posvetujete s frizerjem, ki vam bo svetoval, ali je izbrana pričeska sploh primerna za vas.

Oblika obraza

Če že dolgo niste imeli kratkih las ali pa sploh nikoli v življenju, priporočamo, da videz spremenite počasi in postopoma. Naj vam frizer odstriže nekaj centimetrov in tako nadaljuje vsak teden, da se boste lažje pripravili na kratke lase.

Preden se odločite za popolnoma kratke lase, pa ugotovite, kakšna je oblika vašega obraza.

  • Če je vaš obraz okrogel, potem naj bodo ob straneh lasje malce daljši in gostota večja.
  • Če imate visoko čelo, potem obvezno pustite frufru.
  • Če imate obraz v obliki diamanta, kar pomeni, da imate široke ličnice in ozko čelo ter brado, vam pristajajo vse oblike pričesk.
  • Če niste prepričani o obliki svojega obraza, potem pustite lase vsaj do brade.

Upoštevajte tip las

So vaši lasje ravni, rahlo valoviti ali popolnoma skodrani? Tudi tip las bo vplival na vašo pričesko.
Če so vaši lasje gosti in rahlo valoviti, potem naj bo pričeska takšna, da jo frizer lepo razredči in oblikuje, da kodri ne gredo po svoje. Če imate zelo skodrane lase, potem priporočamo daljše pričeske ali pa zelo kratke. Ženske z ravnimi lasmi pa ste najboljše kandidatke za kratko pričesko.

Oblikovanje vaše kratke pričeske

In kako naj oblikujem kratko pričesko? Velikokrat ženske mislijo, da morajo za oblikovanje kratkih pričesk uporabiti veliko izdelkov, kot so geli, voski ali spreji, a se motijo. Za izdelke velja pravilo: manj je več. Uporabite samo majhno količino gela ali kreme za oblikovanje, jo razmažite med prsti in z njimi pričesko oblikujte tako dolgo, dokler ne dosežete želene oblike.