Ste že poskusili umiti obraz z 'radensko'? Poglejte, kaj se zgodi ...

Ste že poskusili umiti obraz z 'radensko'? Poglejte, kaj se zgodi ... (foto: Profimedia) Profimedia
3. 5. 2018

Ženske po svetu že nekaj časa prisegajo na ta lepotni tretma: umivanje obraza z gazirano mineralno vodo. In kaj je razlog?

Čeprav zveni malo čudno, ta metoda postaja ena najljubših pri mnogih ženskah po vsem svetu. Zakaj?

Umivanje obraza z mineralno vodo z ogljikovim dioksidom (po domače: radensko) je namreč ena najbolj enostavnih in učinkovitih metod za čisto in sijočo kožo.

Gazirana mineralna voda ima učinek čiščenja in ožanja por, pri čemer koža ostane čvrsta in gladka.

Metoda izvira iz nekaterih japonskih in korejskih toplic, od takrat pa jo uporablja vedno več lepotnih strokovnjakov, ki v njo vmešajo tudi druge sestavine, ki so dobre za kožo.

Prednosti umivanja obraza z mineralno vodo z ogljikovim dioksidom:

  • največja prednost je seveda ta, da je metoda preprosta in vzame zelo malo časa;
  • ko se počutite utrujeno in si želite osvežitve, si obraz splaknite z mineralno vodo – takoj boste občutili razliko, saj se bodo pri tem združila kolagenska vlakna, ki obazu dajo čvrstost;
  • pomaga tudi pri rednem umivanju obraza, saj odstrani umazanijo iz por;
  • najpomembneje pa je to, da je primerna za vse tipe kože in nima stranskih učinkov kot sta draženje ali izpuščaj.

Kako deluje?

Mehurčki v gazirani mineralni vodi pomagajo pri prenosu kisika globoko v kožne pore in iz njih odplaknejo vso umazanijo in mikrobe, za seboj pa pustijo čisto in zdravo kožo.

Prav tako pomagajo pri cirkulaciji, pri čemer koža dobi svetel odtenek in gladko polt.

Gazirana mineralna voda je za kožo dobra predvsem zato, ker skrbi za njeno navlaženost, uravnoteženost, povečuje čvrstost, uravnava njeno masnost, jo čisti in deluje kot čistilni piling.

Kako uporabljati mineralno vodo kot čistilo za obraz?

Kljub temu da je dovolj, da si obraz preprosto umijemo z gazirano mineralno vodo, pa je vseeno dobro, da upoštevamo tip kože. Na tak način bomo maksimalno izkoristili prednosti te metode.

Za normalno in mastno kožo najprej napolnite skledo z mineralno vodo z ogljikovim dioksidom (radensko). Med tem, ko držite sapo, v skledo potopite svoj obraz in počakajte nekaj sekund. Za normalno kožo to naredite enkrat tedensko, za mastno pa trikrat.

Za suho in občutljivo kožo je najbolje, da uporabite gazirano in navadno mineralno vodo v razmerju 1:1. V skledo s to mešanico potopite obraz in počakajte nekaj sekund. To naredite samo enkrat tedensko, vendar pa lahko po potrebi metodo uporabite tudi bolj pogosto – odvisno od tega, kako vaša koža reagira.  

Predlog: stekleničko z razpršilcem napolnite z mineralno vodo, dodajte svoje najljubše naravno eterično olje in to uporabite kot tonik ali pa preprosto za osvežitev svoje kože!

Preizkusite ta lepotni trik in že po enem mescu boste opazili, kako je vaša koža postala sijoča in zdrava.

Vir: wellmindness.com

Preberite še: