Si želite naravno pobeliti svoje zobe? Preizkusite TE trike

Si želite naravno pobeliti svoje zobe? Preizkusite TE trike (foto: Profimedia) Profimedia
23. 3. 2022

Za bleščeči nasmeh lahko poskrbite kar doma! Preverite enostavne trike za bolj bele zobe.

Seveda je za lep nasmeh v prvi vrsti pomembno, da skrbite za ustno higieno, redno obiskujete zobozdravnika ter se ustrezno prehranjujete. Tukaj pa je še nekaj dodatnih trikov, ki pripomorejo k bolj belim zobem.

Kokosovo olje

Živilo, ki ga za ustno higieno že vrsto let uporabljajo v Indiji. Kokosovo olje pripomore k bolj belim zobem, obenem pa pomaga pri preprečevanju vnetih dlesni. Vsako jutro vzemite eno žlico kokosovega olja in ga "žvečite", oziroma prenašajte po ustih. Za maksimalen učinek bodite pozorni, da kokosovo olje res kroži po celotnih ustih. Kokosovo olje lahko kasneje enostavno pogoltnete, ali pa ga izpljunite.

Soda bikarbona

Tudi soda bikarbona pripomore k bolj belim zobem. Pomaga pri odstranjevanju madežev na zobeh, ki so posledica pitja kave, vina, kajenja in drugih navad. Na zobno ščetko nanesite sodo bikarbono in jo razporedite po zobeh, nato pa dobro izperite.

Vodikov peroksid

Sredstvo, ki ga mnogi uporabljajo za čiščenje ran in izpiranje ust ima tudi belilni učinek. Z njim si izperite usta in ga nato izpljunite, lahko pa si pripravite tudi domačo zobno pasto tako, da premešate vodikov peroksid in sodo bikarbono.

Bananin olupek

Prav berete: tudi bananin olupek prispeva k bolj belim zobem. Olupek enostavno vzemite v roke in z njim za nekaj minut nežno drgnite svoje zobe. Ko končate, olupek zavrzite in usta izperite. Pomembno je, da izbirate olupek od banan, ki niso špricane in se tako izognete zaužitju pesticidov.