TEH izdelkov za prhanje nikar ne uporabljajte!

TEH izdelkov za prhanje nikar ne uporabljajte! (foto: Profimedia) Profimedia
2. 11. 2022

Čeprav jih mnogi uporabljajo, so v resnici lahko zelo škodljivi...

Za prhanje imamo danes na voljo že malo morje produktov, a nekateri lahko povzročijo več škode, kot koristi. Preverite, katerim izdelkom se je priporočljivo izogibati.

Trda mila

Po poročanju portala rs.n1info.com, naj bi trda mila bila odsvetovana. Zaradi visokega pH lahko škodijo koži in jo celo izsušijo, saj s telesa odstranjujejo naravna olja, ki skrbijo za navlaženo kožo.

Druga težava trdih mil je tudi samo skladiščenje. Posodice oziroma podstavki za milo pogosto niso pravilno očiščeni, zaradi česar hitro postanejo gojišče bakterij. Tudi samo milo lahko posledično vsebuje bakterije, viruse in glivice, ki povzročajo težave.

Različna olja

Čeprav lahko določena olja nahranijo kožo (ali lase), predstavljajo drugo nevarnost: če se mastni izdelki polijejo po tleh ali ploščicah, povečate možnost zdrsa. Tudi, če ste zelo previdni lahko pride do nesreče.

Olja kot taka torej niso nevarna, dokler se ne polijejo. Če je le možno, omejite uporabo le-teh, med samo uporabo pa bodite še posebej previdni.

Geli za tuširanje

Nedvomno eden najbolj priljubljenih izdelkov je lahko tudi nevaren! Veliko gelov za tuširanje postane nevarnih takrat, ko pridejo v stik s trdo vodo. Geli za prhanje se v tem primeru ne penijo, zato lahko po tuširanju opazite nekoliko bolj "sluzasto" kožo.

Podobno kakor olja, pa lahko tudi geli privedejo do spolzkih površin, zato je tudi tukaj pomembna previdnost pri uporabi.

Gobice za tuširanje

Z gobicami lahko svoje telo še bolj temeljito očistimo in poskrbimo za gladko kožo. A na žalost tudi ta izdelek ni nedolžen! V gobicah se nabirajo odmrle kožne celice, umazanija ter olja, ki jih očistimo s telesa. Gobice lahko torej hitro postanejo pravo leglo nevarnih mikroorganizmov.

Dodatno nevarnost predstavlja, če se z gobico umivate tudi po predelih, kjer imate odprte rane. Tako še dodatno povečate možnost za nastanek okužb ter vnetij.

Vsekakor je pomembno, da tudi pri prhanju delujete premišljeno, ne pretiravate z uporabo izdelkov ter se prilagodite svojim potrebam.