Aktivne počitnice na Crikvenici

Aktivne počitnice na Crikvenici (foto: Crikvenica Tourist Board) Crikvenica Tourist Board
21. 6. 2019 Promocijsko sporočilo

Ena najbolj prikupnih destinacij na Kvarnerju z ugodno klimo skozi vse leto, ki se ponaša s 130-letno turistično tradicijo poleg osupljivih plaž ponuja kar 300 km pohodniških, planinskih in kolesarskih poti ter številne možnosti za športno udejstvovanje za vse okuse!

Crikvenica, ki vsako leto gosti plavalni, tekaški in kolesarski maraton, vas ne bo razočarala, če ste eden tistih, ki počitnic ne preživljate ob ležanju na plaži.

Izbirate lahko med neštetimi možnostmi za športne aktivnosti:

1.  Kolesarstvo

6 čudovitih kolesarskih poti:

1.  Rekreativna modra proga

Se vije od Novega Vinodolskega preko Bribira (5km) do Grižan (10 km) in Tribalja (15 km) ter se konča v Driveniku (18 km), nato pa ponuja krožno pot nazaj do Crikvenice (28 km).

2.  Športna zelena proga

Se začne v Novem Vinodolskem mimo Baterja in Pletena (630  m nadmorske višine), nadaljuje proti Ravnemu (864 nadmorske višine), in Fužinam mimo Kobiljaka do Grižan in se zaključi v Pališinu (660 m nadmorske višine).

3.  Krožna rjava proga

Od Novega Vinodolskega mimo Brez (16 km) in Banskih vrat (20 km), skozi gozd do Ravnega (38 km). Nadaljuje se preko Bušišta (31 km) do Bukovodola (37 km) in Žestilc (41 km) do Bribira (45 km) in nazaj v Novi Vinodolski.

4.  Vijolična proga

Nad od Novega Vinodolskega vodi do Baterja, mimo vasi Bile  (19 km) do Zagrebena (26 km), pa naprej od Podbila (30 km) do Alana in Podmelnika (38 km).

5. Steza lilij

Ime je dobila po zaščiteni vrsti lilij. Iz Velike Kapele ponuja panoramski pogled na morje in obalo Krka, Cresa, Lošinja in Velebita. Pot se začne v Novem Vinodolskem mimo Baterja (10 km) do Brez (16 km), Bulićev (19 km) in Krmpotske luke (27 km). Nato sledi spust do Klenovice (36 km) in povratek preko Povila (41 km) nazaj v Novi Vinodolski (44 km).

6.  Rumena panoramska pot

Se začne v Novem Vinodolskem mimo Baterja (10 km), Brez (16 km), do Bulićev (19 km), Krmpotske luke (27 km) preko Podmelnika (31km) in Drsnika (34 km) nazaj v Bater in Novi Vinodolski.

2. Planinarjenje

Crikvenica ponuja številne različno zahtevne pohodniške poti, med drugim:

  • Stezo valov

Pot, na kateri lahko opazujete lepote neokrnjene narave se začne v Povilju in konča v Jadranovu. Dolga je 30 km in poteka skozi Selce, Vrikvenico, Dramalj, Perhate, Kloštar in Haviiće.

  • Stezo kamenja in žajblja

Se vije med Jadranovim in Drivenikom, je dokaj strma in dolga 28 km. Ponuja prelep pogled na obalo Kvarnerja, jezero Tribalj in Velebit.

3.  Potapljanje

Za številne možnosti raziskovanja barvitega podvodnega sveta se obrnite na  Potapljaški center Mihurić.

4.  Ribolov

Poleg organiziranega ribolova je možen tudi samostojni, za katerega je treba kupiti dovolilnico. Obrnite se na Center za Rekreacijski ribolov v sklopu agencije za turizem.

5.  Adrenalinski športi

Obiščite adrenalisnki park, ki ponuja aktivno zabavo za vse starosti.

6.  Vodni športi

V crikvenici lahko najamete fly board, jet sky, se odpravite na vožnjo z banana boatom, smučate na vodi, deskate na vodi, najamete sup, pedalin ali pa se naučite smučanja na vodi. Več info dobite v Vodnem športnem centru. 

7.  Tenis

Ljubitelji tenisa bodo prišli na svoj račun na naslednjih točkah: 

  • Villa Anda
  • Hotel Kvarner Palace
  • V Selcah
  • V Športnem centru Omorika
  • V športnem centru Kačjak

Obiščite tudi ljubezenski labirint in si privoščite romantični večerni sprehod vzdolž riviere!

Preberite še: Crikvenica - idealna destinacija za vas in za vasega psa 

VH

Foto: Crikvenica Tourist Board