Ideja za izlet: Izlet, ki ga začnete s prekrasnim razgledom

Ideja za izlet: Izlet, ki ga začnete s prekrasnim razgledom (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
1. 4. 2017

Za to pa se bo treba povzpeti na 53,5 metra visok stolp, ki ponosno stoji v Lendavskih Goricah.

Do stolpa se lahko pravi pohodniki odpravite kar peš. Vinarium Lendava je zgrajen na griču v Lendavskih Goricah in ponuja prekrasen razgled – z vrha seže na pokrajino štirih držav: Slovenijo, Madžarsko, Hrvaško in Avstrijo. Na razgledno ploščad stolpa se lahko povzpnete z dvigalom ali pa se spopadete z 240 stopnicami.

Znamenitosti v okolici

Ko se boste naužili razgleda in če vam ostane še kaj časa, lahko nadaljujete z raziskovanjem okolice.

Ob lendavski vinsko-turistični cesti se lahko ustavite v katerem izmed vinotočev ali izletniških kmetij, skočite do kapelice svete Trojice, ki ponosno stoji sredi vinogradov, do gradu, ali se povzpnete na najvišjo točko Lendavskih Goric.

V kapelici je na ogled naravno mumificirano telo vojskovodje Mihaela Hadika, ki je bil eden največjih junakov iz časa bojev proti Turkom, najvišjo točko pa označuje piramida. Nekoč je bila tukaj opazovalnica in točka, od koder so meščane obveščali o nevarnostih pred turškimi vpadi v mesto.

Lendavski grad stoji ob vznožju goric. V njem danes deluje Galerija-Muzej Lendava, ki vsako leto razstavlja dela enega od velikanov svetovne likovne umetnosti. Na ogled pa so tudi stalne razstave.

Lendava je odlična tudi za kolesarje

Številne kolesarske poti peljejo mimo počivališč v naravi, prenočitvenih lokacij, pestre kulinarične ponudbe in domačih obrti.

Vir: vinarium-lendava.si