Skriti kotički v Sloveniji, kjer zagotovo še niste bili

Skriti kotički v Sloveniji, kjer zagotovo še niste bili (foto: Klemen Tušar | Unsplash) Klemen Tušar | Unsplash
27. 2. 2019 Promocijsko sporočilo

Tako smo tokrat poiskali ideje za izlete – »skrite« kotičke po Sloveniji, ki jih morda še niste obiskali in raziskali. Pa tudi če ste jih, odpravite se tja še enkrat in napolnite baterije. Že naslednji sončen vikend.

Čebele, kamni, plaže, mostovi, odsevi … Oblikovalci osebnih vozil inspiracijo velikokrat črpajo iz narave. Zato tokrat razmišljamo – kaj pa, če bi bila naša inspiracija svet avtomobilizma, za naslednje izlete namreč ...

Kam bi nas zapeljal Citroen C3 Aircross?

Model, ki že z videzom pove, da mu težav ne bo predstavljala ne 'divjina' ne mestni prometni zamaški – pregleden, prostoren, vzdržljiv in z mogočnim značajem športnega terenskega vozila. Zlahka se kosa z večjimi brati.

Po zaslugi privzdignjenega podvozja, velikih koles in sistema za izboljšano vlečno moč (Grip Control) s pomočjo pri speljevanju v klanec (Hill Assist Descent) pa si boste upali zapeljati na vse vrste cest.

Inspiracija?

Če se ta mali križanec ne boji izzivov in se je sposoben spopasti tudi z brezpotji, potem moramo na prvi izlet obvezno po razgled.

Za vse vse hribovske duše bo ta zimska pravljica na Olševi.

Foto: Nejc Juvan

Mimogrede pa se ustavite še v Potočki zijalki, ki se pozimi spremeni v pravo ledeno kraljestvo.

Čudovit razgled ponudita tudi …

Gonjače, razgledni stolp v Goriških brdih. 23 metrov visok stolp stoji ob spomeniku žrtvam na Mejniku, hribu nad vasjo Gonjače. Nanj pa vodi 144 stopnic. In …

Otliško okno, ki ponuja enega najlepših razgledov na Vipavsko dolino. Zapeljati se bo treba do Otlice in povzpeti po krožni tematski poti po Angelski gori.

Če pa se boste potikali po čudoviti dolini Radovne …

Se obvezno ustavite ob jezeru Kreda. Idilično jezero nad Mojstrano vas bo v toplejših mesecih očaralo s svojo turkizno barvo, izletniki, pohodniki in kolesarji se v njem tudi ohladijo, pozimi pa jezero zamrzne in postane drsališče.

Kako pa s hriba dol?

Citroën C3 Aircross lahko prilagaja pogonsko moč prednjih koles danemu terenu in ohrani hitrost tudi med spustom po strmih klancih.

Saj pravimo, ne bo treba sprejemati kompromisov – dobro se znajde v urbani džungli in izven nje.

Pod goro Peco ste že bili?

Mislimo dobesedno. 500 metrov pod zemljo se lahko namreč zapeljete na kolesih.

Seveda tega ne bomo poskušali na štirih kolesih, s Citroenom C3 Aircross, brez skrbi pa v prostoren prtljažnik naložite svoje kolo in ostalo opremo ter se odpeljete do rudarskega muzeja v Mežici, ki je izhodiščna točka.

Z vodičem se boste nato na dveh kolesih odpeljali po pet kilometrov dolgi kolesarski poti po rovih pod Peco.

Za romantične duše pa še izlet do stolpa ljubezni

Spakirajte piknik košaro in svojega dragega/drago ter ga/jo na lep sončen dan zapeljite v Žusem. Na Velikem Špičku, najvišji točki Žusma, stoji stolp ljubezni. Prijeten pohod, razgled pa tudi tukaj fantastičen.

Mimogrede …

Smo vam že povedali, da si lahko sestavite Citroena C3 Aircross čisto po svojem okusu?

Na voljo vam je kar 85 kombinacij.

 

 

 

 

 

Značke: ideja za izlet