Pozor, tatovi na delu! Na hrvaških plažah opažajo povečano število kraj

Pozor, tatovi na delu! Na hrvaških plažah opažajo povečano število kraj (foto: Profimedia) Profimedia
1. 8. 2022

Policisti na Hrvaškem opozarjajo na povečano število kraj na njihovih plažah, o čemer poročajo tudi številni mediji. 

Kot so zapisali na portalu Dnevnik.hr, je neznani storilec na plaži na Krku dvema turistkama ukradel nahrbtnik z denarjem, telefonom, oblačili, ključi ter drugimi vrednejšimi predmeti. Turistki sta svoje stvari pustili brez nadzora ter se odpravili v morje.

Podobno se je zgodilo tudi turistkama na eni izmed plaž v Reki, ki jima je tat ukradel torbo z denarnico, osebnimi dokumenti ter nakitom. V Novem Vinodolskem je hrvaškem državljanu prav tako bila odtujena torba z vrednimi predmeti.

Previdnost ni odveč

Policija je mnenja, da tatovi izkoriščajo nepozornost obiskovalcev. Storilci opazujejo, kdaj se obiskovalci odpravijo v morje in ali so ob tem pozorni na svoje stvari. 

Nekatere plaže imajo svoje varnostnike, pri drugih pa je še toliko pomembneje, da ste na svoje stvari pozorni vi. Tudi, ko se odpravite v morje opazujte, kje imate stvari, ali pa se z bližnjimi dogovorite, da eden od vas ostane na kopnem in ščiti stvari.

Prav tako s seboj ne nosite dragocenih predmetov (nakit, kamere...), dokumentov in večjih vsot denarja. S seboj vzemite le toliko, kolikor potrebujete za sladoled, senčnik in ležalnik.

Ob tem policija naproša, da jih nemudoma obvestite, v kolikor opazite kakršne koli sumljive dogodke.