Preproste jutranje navade, ki bodo spremenile vaš dan

Preproste jutranje navade, ki bodo spremenile vaš dan (foto: Profimedia) Profimedia
14. 7. 2020

Saj veste, po jutru se dan pozna. Le nekaj malenkosti lahko močno vpliva na razplet celega dneva in na to, kako se boste počutili.

1. Če je mogoče, budilko nastavite 15 minut prej, kot se sicer nameravate zbuditi. Tako boste preprečili hitenje.

2. Popijte kozarec mlačne vode z nekaj sveže stisnjene limone.

3. Ne skočite takoj 'v zrak'. Ne poglejte takoj elektronske pošte ali Facebook profila. Vzemite si vsaj nekaj minut za meditacijo. Mir, ki ga boste vzpostavili zjutraj, vas bo spremljal skozi cel dan. Zahvalite se za nov dan. 

4. Zapišite svoje želje in plane za dan, ki je pred vami. To vam bo zagotovilo, da si boste zbistrili misli in načrte ter imeli posledično manj stresen dan.

5. Odprite okno ali vrata, naj vas pozdravi svež zrak ali sonce, globoko vdihnite – vstopate v nov dan, poln možnosti in priložnosti, mar ni to čudovito?

6. Vzemite si nekaj minut za jogo ali telovadbo. Pretegnite hrbtenico, roke, noge ... Če imate dovolj časa in volje pa še bolje – privoščite si tek ali jutranji sprehod v naravi. Nič ni lepšega kot mirno prebujanje narave in sončni vzhod. To vas bo napolnilo z ogromno energije.

7. Nič vas ne bo zbudilo bolj kot hladen tuš.

8. Zajtrk naj bo čim bolj barvit (sadje, zelenjava), da vas napolni z energijo za vse izzive, s katerimi se boste srečali čez dan. Če boste zajtrkovali pretežko hrano, vas lahko kmalu popade utrujenost.

9. Če živite v bloku ali imate v službi dvigalo, namesto tega uporabite stopnice.

10. Nasmehnite se in naj nasmeh traja skozi cel dan.

Preberite še: