Skriti idiličen kotiček Slovenije, ki vzame sapo in napolni z energijo

12. 10. 2018 Promocijsko sporočilo

Stran od mestnega vrveža, kjer lahko res zadihamo s polnimi pljuči in se naužijemo močne energije naših davnih prednikov, se nahaja Idiličen mlin – Šmidov Mlin. To je kraj, kjer lahko človek izživi svojega aktivnega duha, kot tudi umiri svoj um.DOMAČIJA Marof - ŠMIDOV MLIN, ni samo prenočišče

Na domačiji Mlin pod slapom boste ob sinergijah prvinskosti okolice Kozjanskega, v odmaknjenem zelenem delu prečudovite Slovenije, v sožitju z naravo ter izvajanju mlinarske dejavnosti, občutili mir in spokojnost. Tik ob domačiji se iz mogočne kamnite stene spušča 8 metrski slap Marof, kjer boste ob zvokih vode ter mlinskih koles začutili notranji mir, ki vas bo sprostil in odklopil od mestnega vrveža, vzpostavil čas za meditacijo in tudi aktivacijo.

Zgodba o »mlinarskem življenju« se prične, ko polni navdušenja nad okoliško pokrajino prispete na veliko ograjeno dvorišče in izkušnjo pričnete s sprehodom do starih mlinskih vrat. V prvem nadstropju vas pričakujeta velika kuhinja in dnevni prostor. V trenutku si zamislite, kako se v mrzlih dneh s skodelico čaja ali konjakom v roki grejete ob pogledu na prasketanje ognja v peči… Da bi bila vaša sprostitev res popolna, vas v prvem nadstropju pričakuje še kopalnica s savno ter meditacijska soba s pogledom na slap in tolmun.

               Preberite si več o Šmidovem mlinu in možnostih najema

Užijte naravo in se aktivno sprostite

Domačija marof - Šmidov Mlin je primerna za krajši ali daljši oddih za takšne in drugačne pare, družine, umetnike in tiste, ki si želijo aktivnega oddiha, saj okolica ponuja obilico možnosti za kolesarjenje, razne ture in izlete, lovljenje rib in različne druge športne aktivnosti.

Kolesarjenje, golf in spust po reki Gračnici

Stran od mestnega vrveža si lahko pljuča napolnite s kolesarjenjem po okoliških krajih. Na voljo imajo tudi električna kolesa oziroma električne skuterje, saj so zagovorniki zelenega transporta. Izposodite si lahko kanu in se spustite po reki Gračnici ali odigrate partijo golfa na bližnjih golf igriščih.

Golf igrišče Olimje se nahaja v slikoviti pokrajini ob reki Sotli.

Dolina potoka Gračnica in številne pohodniške poti

Dolino potoka Gračnice odlikuje slikovita, neokrnjena narava, ki jo lahko odkrivate s pomočjo številnih pohodniških poti. Še posebej zanimiva je 6 km dolga sprehajalna pot, imenovana Orionova pot, speljana po sledeh starodavnih kultur (na pot se lahko vključite takoj nad slapom Marof). Pater Karl Gržan v svoji knjigi »V znamenju Oriona« razlaga, da naj bi bilo na tem območju treh rek - Save, Savinje in Solte - »središče sveta« z megalitskimi spomeniki, ki naj bi jih tam postavili praprebivalci, po vsej verjetnosti keltskega porekla.

Ribolov v okoliških potokih in ribnikih

Za vse, ki si želijo počitka, miru in neokrnjene narave, je Ribnik Marof pravo doživetje. Ob ribniku stoji ribiški dom, kjer se lahko tudi okrepčate. Ribolov je mogoč ob predhodni najavi, na željo pa organizirajo tudi ribiška tekmovanja. Ribnik je primeren za ribolov roparic in krapovcev. Če ste že vešč ribič vam priskrbijo dnevne oz. tedenske dovolilnice za ribolov, če pa bi se ribariti radi šele naučili, lahko najemete inštruktorja za ribolov in učenje ribolova.

Mnogokrat potujemo daleč, ker si ne znamo biti dovolj blizu, in zato ne vidimo, kar nas v bližini obdaja v veličastni lepoti.

Marof je čudovito prenovljen mlin z etno pridihom v pravljičnem ruralnem okolju

Popoln oddih za 5 ljudi z vsemi udobnostmi: wi-fi, čista pitna voda iz pipe, lokalna domača hrana, parkirni prostor, ogrevanje s toplotno črpalko in pečjo na drva, savno ter neskončno možnosti za oddih, kjer vas zares ne bo motil nihče.