Skrivnost razkrita: ljudje, ki prakticirajo TO, so najsrečnejši

Skrivnost razkrita: ljudje, ki prakticirajo TO, so najsrečnejši (foto: Profimedia) Profimedia
7. 7. 2022

Ljudje, ki veljajo za najsrečnejše, najbolj sproščene ter najbolj uspešne, prakticirajo 3 enostavne navade, ki jih lahko preizkusi prav vsak.

1. Glasno izrekanje afirmacij

Afirmacije so pozitivne trditve, s katerimi se lahko spravimo v boljšo voljo, predvsem pa natreniramo svoj um tako, da na življenje začnemo gledati drugače. Izkazalo se je, da so ljudje, ki na glas govorijo svoje afirmacije, srečnejši in imajo bolj optimističen pogled na svet.

Izberite si afirmacijo, ki vam je blizu in si jo vsako jutro na glas recite v ogledalu. Pomembno pa je, da v afirmacijo resnično verjamete. Če se počutite osamljeno, si je nesmiselno zatiskati oči in govoriti: "Ne počutim se osamljeno". Lahko pa si morda rečete kaj takega: "Vem, da bodo v moje življenje ob pravem času vstopili pravi ljudje."

2. Dnevnik hvaležnosti

Dnevnik hvaležnosti je zvezek, v katerega zapišete, za kaj ste hvaležni ter pozitivne namene, ki jih imate za prihodnost. S tem, ko to počnete vsak dan, bolje ozavestite vse izjemne stvari, ki se vam dogajajo ter jih bolj cenite.

Postopek je preprost. Zjutraj ali zvečer se usedite s svojim dnevnikom in napišite dve strani. Na prvo stran zapišite, za kaj ste trenutno v svojem življenju hvaležni. Na drugo stran napišite svoje namene in stvari, ki si jih želite v življenju. 

3. Pozitivno govorjenje

To je včasih kar težko usvojiti, saj smo že tako navajeni, da se drugim pritožujemo nad tem, kar se dogaja v našem življenju. Nekako se zaradi pritoževanja (in tolažbe, ki jo dobimo) počutimo bližje svojim najdražjim.

A s tem vsem neprijetnim stvarem samo dajemo dodatno moč in se še bolj zavedamo vsega, kar nam gre narobe. Bodite torej pozorni, kako se pogovarjate z ljudmi in se potrudite, da pozornost posvečate vsemu dobremu, kar se vam dogaja.

Vir: YourTango