3 stvari, ki bi jih včasih morali početi sami

3 stvari, ki bi jih včasih morali početi sami (foto: Shutterstock.com) Shutterstock.com
10. 6. 2018

Veliko ljudi goji strah pred samoto. Včasih ne moremo mimo vprašanja, kaj si bodo mislili drugi in kako se bomo brez prijateljev ali partnerja dolgočasili. Zakaj bi torej sami počeli karkoli?

Zakaj?

Zahvaljujoč družbenim medijem smo nenehno povezani s prijatelji in znanci. Vemo, kaj se dogaja v njihovem življenju, povezujemo se z dolgo pozabljenimi sošolci iz osnovne šole, klepetamo z znanci, ki jih v realnem življenju komaj kdaj srečamo. To ima veliko prednosti, pa tudi marsikatero slabost. Ena izmed slabih strani je, da se ne znamo več odklopiti in se poglobiti v svoje misli. Ne uživamo v svoji družbi in si ne vzamemo časa samo zase. Ne glede na to, koliko prijateljev imate in kako zelo sta s partnerjem povezana, včasih potrebujete odmor. Nekatere stvari bi včasih morali početi sami.

Kuhajte samo zase

Kuhanje za eno osebo pogosto preskočimo in si sami raje privoščimo dostavo na dom. Vendar naslednjič obrok skuhajte doma. Ne le, da je veliko bolj zdravo. Edini gost na večerji ste vi, zato lahko pripravite svoje najljubše jedi in ob tem ne skrbite za mnenje drugih. Ne ustrašite se izziva, če ne kuhate najbolje. Pobrskajte po spletu in preizkusite kakšen nov recept. Če se vam vse ne izide po načrtih, ne boste nikogar razočarali. Poleg tega boste izboljšali svoje kuharske spretnosti in z njimi presenetili prijatelje ali partnerja.

Telovadite

Gibanje pozitivno vpliva na telo in um, zato je vsaka vrsta vadbe zaželena. Če se radi udeležujete skupinskih vadb ali imate prijatelja za trening, je to odlično, saj vas motivira, da vztrajate. Kljub temu pa bi se vsaj enkrat tedensko v telovadnico (ali naravo) morali odpraviti sami. Prilagodite tempo svojim zmožnostim in vključite športne aktivnosti, ki so vam všeč. Imeli boste tudi čas za razmislek o problemih in o tem, kaj boste glede njih storili. Morda ste morali le prečistiti misli in se vam je rešitev ponudila na pladnju. Preženite stres in se odklopite, da boste sveži ter spočiti nadaljevali z vsakdanjimi nalogami.

Izlet v naravo

V naravi prečistimo misli, se znebimo stresa in izboljšamo počutje. Zato je veliko bolje, da vadbo prestavite na gozdne steze, kadar vreme to dopušča. Med zelenje pa se podajte tudi na krajše izlete, kar sami. Za začetek se znebite misli, da boste v svoji družbi osamljeni in zdolgočaseni. V nahrbtnik zložite najnujnejše stvari (voda, prigrizki, topla oblačila) in se odpravite raziskovat gozd, gore, travnike, jase … Imeli boste čas za razmišljanje, reševanje problemov in občudovanje prelepih razgledov. Sami boste opazili veliko več podrobnosti, kot bi jih v družbi prijateljev, s katerimi se zatopite v pogovor. ne pozabite na fotoaparat in posnemite nekaj čudovitih fotografij.