Vabljeni na javno tribuno: Intimna vez med kretnjo, hormoni in čustvi

Vabljeni na javno tribuno: Intimna vez med kretnjo, hormoni in čustvi (foto: Promocijski material) Promocijski material
21. 3. 2018

Se spopadate z bolečinami in obolenji mišično-sklepnega sistema, slabo držo, odvečnimi kilogrami, čustvenim nihanjem, padcem energije ...? Vabljeni na javno tribuno, kjer se bodo strokovnjaki dotaknili prav teh tematik - kako prepoznati vzroke bolečin, neravnovesij in kako jih na čim bolj neinvaziven način odpraviti.

Tokratna javna tribuna bo že tretja po vrsti. Po zelo uspešnih 'Debelost in negibanje – dva tiha ubijalca sedentarne družbe' in 'Žensko zdravje se začne v medenici' pa se ekipa PBS - športnega centra odličnosti poglobljeno loteva problematike (ne)zdravja.

Biti srečen in zdrav je osnovna potreba vsakega izmed nas in le s pomočjo te lahko razvijemo, izkoristimo in živimo svoje potenciale. Da pa bi to dosegli, je potrebno razumeti tudi, kakšno je ozadje zdravja. Tega predstavlja intimna vez med našim hormonskim delovanjem, kretnjo in čustvi. 

Javna tribuna bo tokrat širia obzorje vsem, ki se srečujete:

 • z bolečinami in obolenji mišično-sklepnega sistema,
 • težavami organskega sistema,
 • slabo držo,
 • odvečnimi kilogrami,
 • slabim počutjem,
 • padcem energije ...

Potekala bo v četrtek, 29. marca 2018, v prostorih Mestne knjižnice Kranj (predavalnica 1. nadstropje).

Vse dodatne informacije in prijave najdete na povezavi

Program javne tribune

Tokrat bo v dveh sklopih:

Javna tribuna v prvem delu bo z vsemi koristnimi in uporabnimi vsebinami tudi tokrat popolnoma brezplačna. S prijavo si zagotovite rezervacijo mesta.

Drugi del dogodka je namenjen pridobivanju praktičnega znanja. Skupaj s strokovnjaki boste še bolj "zagrizgli" v vsa vprašanja, pripravljata pa se tudi dve delavnici, kjer boste pridobili potrebno znanje in gradivo za domačo prakso. Za drugi del je prav tako potrebna prijava in simbolično plačilo 10 eur (plačilo je mogoče do 26. marca 2018!).

Za starše: poskrbljeno bo tudi za varstvo otrok, ob prijavi sporočite starost.

1. DEL

Pričetek ob 17. uri.

 • Hormonska body tehnika – kako s kretnjo vplivati na hormone (Barbara Tavčar, master body inštruktorica, PBS center športne odličnosti Kranj ter Irma Škoro, dr. dent. med., Idens d.o.o.)
 • Sporočila telesa – razumeti in spoštovati svoje telo je predpogoj vitalnosti in sreče (Mr spec. Ana-Marija Jagodić Rukavina, Kineziološko učilište body tehnike, Zagreb)
 • Vloga zvočne terapije pri uravnovešanju čustvenega stanja (Petra Cernetić, zvočna terapevtka, PBS centar sportske izvrstnosti Zagreb)

2. DEL

Pričetek ob 18.45.

 • SPOJ – delavnica prizemljitve (Mag. spec. Ana-Marija J. Rukavina ter zvočna terapevtka Petra Cernetić, obe PBS sportski centar izvrstnosti, Zagreb)
 • Hormonska body tehnika za vsakodnevno higieno (Barbara Tavčar, PBS športni center odličnosti Kranj)

Več preverite na Javna tribuna 2018 ali pišite na info@bodytehnika.si