(VIDEO) Neverjetno: moški več kot 20 let živi v KANALIZACIJI z ženo in psom (pokazal je svoj dom)

21. 10. 2022
Deli
(VIDEO) Neverjetno: moški več kot 20 let živi v KANALIZACIJI z ženo in psom (pokazal je svoj dom) (foto: Profimedia)
Profimedia

Si predstavljate, kako bi bilo živeti v kanalizaciji? 😨 Moški, ki je tam živel precej časa, je pokazal svoj dom. 

Kolumbijec Miguel Restrepo se je s svojo ženo Mario Garcio vselil kar v ... kanalizacijo. Lahko si predstavljate, da je bilo potrebnih veliko prilagoditev, da je prostor vsaj za silo vseljiv in primeren za življenje, čeprav so pogoji še vedno slabi. 

Miguel v zapuščenem delu kanalizacije s svojo ženo in njunim ljubljenčkom psom živi že veliko več kot 20 let in težko boste verjeli, kaj vse sta uspela spraviti v njuno skromno domovanje. Prostor je širok 3 metre, dolg 2 metra, v višino pa meri 1,4 metra. Zakonca sta vanj med drugim stlačila štedilnik, ventilator in posteljo ter še mnogo drugih reči, kot boste videli v videu. 

Sama pravita, da je prostor ravno prav velik za dve osebi in psičko Blackie. Legalno sta Miguel in Maria brezdomca, ki sta si našla zatočišče v kanalizaciji, iz katere ju lahko kadarkoli preženejo, saj posest pripada mestu. 

Drugo največje mesto Kolumbije, Medellín, v katerem živita zakonca, je sicer znano po mafijskem kartelu, ki je deloval med 1970 in 1980, potem pa naj bi bil razpuščen. Še vedno se pojavljajo zgodbe o posameznikih, ki naj bi delovali v imenu kartela in izvajali zločine. 

V videu poglejte, kako izgleda njun dom in kaj vse sta uspela vanj spraviti. Ne manjka niti televizija in kipec Božička!

Ste hvaležni?

Glede na videno, naj vas opomnimo na to, kako lahko prakticirate hvaležnost. Vzelo vam bo le nekaj minut, a z rednim prakticiranjem boste bolj hvaležni za vse, kar imate. Potrebujete: 

  • zvezek
  • svinčnik
  • nekaj minut

Najbolje je, da se zahvalite zvečer, ko bo za vami celoten dan. Razmislite, za katere 3 stvari ste najbolj hvaležni. Zapišite jih na prva 3 mesta v vašem zvezku. Potem pa pomislite še na vse majhne trenutke, ki jih cenite in so vam polepšali dan. To je lahko nasmeh neznanca, kakšna dobra informacija, sodelavec, ki vas je presenetil s čokolado, toplo sonce ... Zapišite tudi te. 

Ko boste imeli slab dan, prelistajte zvezek in se spomnite, kaj vse imate. 

Vir: Daily mail

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič