Za te stvari se nikdar ne opravičujte

Za te stvari se nikdar ne opravičujte (foto: Profimedia) Profimedia
26. 12. 2017

Ko je krivda na vaši strani, je pravilno, da zberete pogum in se opravičite za svoje napake. Za te stvari pa ne potrebujete nobenega izgovora.

Ne opravičujte se, ko:

Zaključite in stvari pustite v preteklosti. Ne morete večno pogrevati starih zamer in se oklepati nečesa, kar je že davno minilo. Živite za sedanji trenutek in za to se vam ni treba opravičevati. Preteklost vas bo le zavirala pri napredku in preprečila, da izkoristite ponujene priložnosti.

Vidite priložnost, a se na koncu ne izide. Ob takšnih priložnostih se vedno najde oseba, ki rada izgovori stavek »sem ti rekel«. Če pogledate z drugega kota, ste vi prepoznali potencial tam, kjer ga ni nihče videl. Morda pa bi se iz tega razvilo nekaj lepega in velikega. Naj vam ne bo žal padcev iz katerih se lahko česa naučite.

Porabljate denar za uresničevanje vaših želja. Potovanje, ki ste si ga dolgo želeli ni poceni in tega se zavedate. Zato ste pridno hranili denar in zdaj si ga končno lahko privoščite. Ne ozirajte se na nevoščljive kritike, ki vas opozarjajo, da ravnate razsipno. 

Na prvo mesto postavite sebe. Kadar vam telo sporoča, da je čas za počitek in razvajanje, si to tudi privoščite. Ne čutite krivde, ko se odpravite v toplice, na masažo ali si naredite vročo kopel. Ne dovolite, da bi pregoreli in živeli v stresu. Spočiti boste lahko storili veliko več.

Ste ranljivi. Vsi smo in tisti, ki tega ne priznajo, nimajo dovolj poguma. Pomembno je, da se v težkih trenutkih spomnite na bližnje, ki vas podpirajo in so tu za vas. Izkoristite njihovo pomoč in si olajšajte težka obdobja.

Ravnate v svoje dobro. Če si boste na praznični pojedini raje privoščili nekaj manj mastnega, saj ne želite uničiti napredka vadbe, naj vas pri tem ne ustavi pogled jezne tete, ki je kot vsako leto pripravila ocvrto hrano. Še vedno lahko iz vljudnosti poskusite majhen kos, ki ga boste pokurili kasneje. Vendar naj vam nikdar ne bo žal sprejemati odločitev, ki so dobre za vas.

Sledite svojemu srcu. Zatiranje svojih želja boste slej ko prej obžalovali. Širite obzorja in uresničujte svoje cilje. Nikdar se ne počutite slabo, ker si privoščite najboljše in znate biti srečni. Ljudje, ki so na vas ljubosumni, si želijo enakega, a tega ne znajo poiskati.

Preberite tudi: