4 načini s katerimi boste razvili intuicijo

4 načini s katerimi boste razvili intuicijo (foto: Profimedia) Profimedia
1. 5. 2017

Se vam je že kdaj zazdelo, da veste, kaj se bo zgodilo, ali pa vam je neki čut povedal, kaj storiti? To je intuicija. Daje vam vpogled v stvari, ki se še niso zgodile. Veliko ljudi jo uporablja, ne da bi se tega sploh zavedali. Lahko jo celo utrdite.

Meditacija

Če se boste resno lotili razvoja intuicije, meditacije ne morete spregledati. Največja ovira intuiciji so namreč misli. Ko jih pomirite, boste notranji glas slišali veliko lažje. Ne glede na to, ali si za meditiranje vzamete 3 minute ali pol ure, vas bo poneslo bližje cilju.

Dnevnik

Dnevniki so čudovito sredstvo, za spremljanje situacij, kjer ste uporabili intuicijo. Vsakokrat, ko se vam zazdi, da je posredoval notranji glas, dogodek zapišite v zvezek in kasneje preverite točnost napisanega. Ugotovili boste po katerem kanalu se intuicija najbolje prenaša: prek vtisov, misli ali občutkov.

Slepo branje

Tako se boste naučili zaupati intuiciji.

  1. Usedite se za mizo s tremi praznimi listi.
  2. Pomislite na odločitev, ki jo morate sprejeti v bližnji prihodnosti in zapišite tri rešitve (na vsak list eno).
  3. Obrnite liste tako, da ne boste videli napisanega in jih premešajte.
  4. Postavite roke nad vsak list in občutite energijo.
  5. Določite zaporedje energije: kje je čutite največ in kje najmanj?
  6. Obrnite liste in si zabeležite rešitev, pri kateri ste čutili najmočnejšo energijo.
  7. Čez čas vam bo vaja pomagala razumeti, zakaj instiktivno ravnate v določenih situacijah. Pogosto nenadne reakcije temeljijo na intuiciji.
Zavedajte se

Biti prisoten (in ne odsoten zaradi različnih misli) je najboljši način za razvoj intuicije. To vam omogoča vsrkavanje informacij iz okolja in spodbudi podzavest. Nezavedno pošilja informacije v zavedno preko intuicije, kar pomeni, več zavestnih izkušenj kot imate, bolj bo cvetel vaš notranji glas.

Preberite tudi: