7 stvari, ki bodo vaše življenje naredile srečnejše

7 stvari, ki bodo vaše življenje naredile srečnejše (foto: Profimedia) Profimedia
9. 4. 2017

Vsi iščemo svoj košček zemlje pod soncem, kjer bomo lahko srečno živeli. Sreča se skriva v majhnih stvareh, na katere morda sploh ne pomislite. Poenostavite si življenje in naredite prostor za vesele trenutke.

1. Pripravite zajtrk zvečer

Zvečer zmešajte oves z mlekom ali jogurtom, po želji dodajte cimet, čisto malo masla in zmrznjene jagode. Čez noč pustite v hladilniku in zjutraj vas bo čakal okusen zajtrk, poln beljakovin, vlaknin in antioksidantov.

2. Postanite »fit« medtem, ko si umivate zobe

Ko si umivate zobe, stojte eno minuto na desni nogi in eno minuto na levi nogi. Poskusite ohraniti ravnotežje. Ta preprost trik izboljša vaše ravnotežje in prepreči poškodbe tudi na stara leta.

3. Sedite kot moški

Če čutite bolečine v kolenih ali vzdolž zunanjega dela bokov, je to delno lahko zato, ker so ženske naučene, da sedijo s prekrižanimi nogami. Če sedite z nogami rahlo narazen, odvzamete pritisk in preprečite bolečine.

balon

4. Vprašajte se, kako se počutite

Nekajkrat na dan pomislite, kaj trenutno potrebujete in kako lahko do tega pridete. Če se počutite utrujeno, si vzemite čas za kratek sprehod. Kadar imate polno glavo, se umaknite v tišino. Ko ste razdraženi, se osredotočite na dihanje.

5. V dan dodajte gibanje

Tudi med preprostimi opravili lahko telovadite. Stojte medtem, ko telefonirate, sprehajajte se medtem, ko jeste malico, naredite vaje za noge, medtem ko sedite, počepe, ko razmišljate ...

6. Nastavite opomnike za vadbo

Športne čevlje pripravite pred vhodna vrata, da vas bodo spomnili na popoldansko vadbo. Če ste pozabljive sorte, se dogovorite za sprehod ali aktivnost s prijateljem in nastavite opomnik na telefonu. Telovadba vam bo pomagala do sprostitve, poleg tega se ob tem sprošča hormon sreče.

7. Zjutraj ne nosite sončnih očal

Jutranja svetloba prekine spalni cikel in na naraven način sporoči telesu, da je čas za bujenje. To deluje tudi pri ljudeh, ki se zjutraj počutijo izjemno zaspano.

Preberite tudi: