To je čaj, ki je popoln za vaše astrološko znamenje

28. 9. 2022
Deli
To je čaj, ki je popoln za vaše astrološko znamenje (foto: Kristina Aleksandrova | Pexels)
Kristina Aleksandrova | Pexels

Kateri čaj je popoln za vaše astrološko znamenje?

Ko boste naslednjič izbirali med čaji in se ne boste mogli odločiti … Morda izberite takšnega, ki dopolnjuje vaše astrološko znamenje. Priljubljeni astrologinji AstroTwins priporočata vsakemu astrološkemu znamenju naslednje …

OVEN

Rooibos

Rooibos čaj je posebnež med čaji. Poznamo ga tudi pod imeni južnoafriški rdeči čaj ali čaj iz rdečega grma in astrologinji ga priporočata ovnom – dobrodejen naj bi bil za jetra. »Jetra so seme jeze in ovni so lahko precej vročekrvni,« pravita. Rooibos tudi ne vsebuje kofeina – kar je dobro za energične in ognjevite ovne. 

BIK

Črni čaj (English breakfast)

Bik ima rad razkošje. Črni čaj se bo lepo ujel z vašim elegantnim okusom in vam daje tudi priložnost, da napitek obogatite z mlekom in sladkorjem. Za razliko od ovna, si bik lahko na vsake toliko privošči malo kofeina. Črni čaj vsebuje veliko teina, zato ima poživljajoč učinek. Odličen jutranji sopotnik.

DVOJČKA

Poprova meta

Prvo zračno znamenje zodiaka – dvojčka. Živahen, veder, malce 'začinjen' … Tako kot metin čaj. Aroma poprove mete je popolna za dvojčke.

RAK

Kamilica

Skodelica pomirjujočega kamiličnega čaja je popolna za skrbnega raka. Rak rad pomirja in tolaži, pravita astrologinji, zato si tudi sam zasluži nekaj te ljubezni. To je lahko tudi skodelica kamiličnega čaja ob koncu napornega dneva – in verjetno ga bo skuhal dovolj tudi za svoje drage.

LEV

Hibiskusov ledeni čaj

Astrologinj pravita, da bi lahko rojenim v znamenju leva, znamenju, ki mu vlada sonce, prišlo prav nekaj, kar jih bo malce 'ohladilo'. Katerikoli ledeni čaj bo v redu, če pa želite nekaj močnejšega, priporočata hibiskusov ledeni čaj. Ta rubinasto rdeč napitek je osvežilen, rahlo kisel in trpek.

DEVICA

Jasmin

Devica ljubi čutne izkušnje in jasminov čaj ne samo da je odličnega okusa, temveč tudi čudovito diši. Pravzaprav lahko že sam vonj pomaga razbremeniti napetosti – popolno za včasih napeto devico. Poleg tega device ljubijo cvetje in so usmerjene k naravi in jasminov čaj ponuja veliko dobrodejnih učinkov za to zemeljsko znamenje.

TEHTNICA

Zeleni čaj

Zeleni čaj je kot nalašč za tehtnico, ki je ves čas v iskanju ravnotežja – in želi le malo poživljajoče energije.

Zeleni čaj vsebuje tudi nekaj kofeina, a ne preveč, in veliko antioksidantov za ta zdravstveno ozaveščen znak.

ŠKORPIJON

Chai

Če bi bil škorpijon čaj, bi bil zagotovo chai, pravita astrologinji. Začinjen in krepkega okusa – prav tako kot zapleten škorpijon. In če želite, lahko dodate malo espressa za dodaten dvig.

STRELEC

Pomaranča in cimet

Astrologinji sta tudi sami strelki in obožujeta čaj pomaranče in cimeta (Bengal tea). Čaj ima res veliko dobrodejnih lastnosti, še posebej učinkovit je, ko gre za bakterijske in glivične infekcije – kar je dobra novica za vse strelce, ki so nagnjeni k črevesnim okužbam.

KOZOROG

Earl gray

Kozoroga navdušuje klasičen in brezčasen okus. Na seznam dodajte: Earl Grey. Astrologinji pravita, da je Earl Grey definicija kozoroga in njegove energije – in kozorog ima celo rad sivo barvo. Čaj poleg tega vsebuje ravno pravšnjo količino kofeina, ki bo pomagala temu vztrajnemu znamenju.

VODNAR

Beli čaj

Beli čaj je delikaten, tako kot vodnar.  Je nežnega okusa in minimalno obdelan, pravita astrologinji, to so kvalitete, ki jih bo vodnar cenil. Plus – vsebuje nekaj kofeina, kar je dobro za včasih raztresenega vodnarja.

RIBI

Sivka

Astrologinji pravita, da je pomirjujoč sivkin čaj odličen za občutljive in zasanjane ribe. Ribe včasih težko ostanejo močne v težkih trenutkih in sivka je znana po tem, da pomaga izboljšati razpoloženje, pomirja in pomaga zaspati.

Prirejeno po: www.mindbodygreen.com
Preverite še:
Kako močno lahko ljubi posamezno astrološko znamenje

 

Novo na Metroplay: "Pilates je veliko več, kot samo modna muha" | Nina Hanžič