Zakaj nikoli ni prepozno za izpolnjevanje zaobljub

Zakaj nikoli ni prepozno za izpolnjevanje zaobljub (foto: profimedia) profimedia
21. 1. 2018

Zaobljube bi si lahko zastavili tudi na polovici leta, ko se trudimo začeti z drugačno prehrano in se spet odpravimo v naravo. Nikoli ni prepozno, da začnete uresničevati svoje cilje.

Januar se bliža h koncu, o vaših novoletnih zaobljubah pa ne duha ne sluha. Niste se jih še lotili, čeprav imate dober načrt. Obupati ali začeti, čeprav pozno? Začeti, seveda! Ko jih uresničite, pa si zadajte nove. Tudi če še ni novo leto. Vedo imamo prostor za izboljšanje.

Tu je še nekaj razlogov, zakaj nikoli ni prepozno:

  • Vreme bo vedno bolj na vaši strani

Čeprav morate trenutno zaradi dežja ali mraza trening opraviti v telovadnici, bo zunaj vedno topleje in čez nekaj mesecev se boste lahko potili na fitnesih v naravi. Tudi sedaj izkoristite vsak sončen dan in se odpravite ven. Nič ne bo narobe, če boste notranjo vadbo nadomestili z dolgim sprehodom in izkoristili prosti čas v naravi.

  • Vedno so ob vas ljudje, ki vas podpirajo

Vedno imate ob sebi ljudi, ki jim zaupate in so ob vas na vsakem koraku. Ne boste jih razočarali, če začnete uresničevati svoje cilje februarja ali junija, mesec sploh ni pomemben. Kadarkoli se lahko zanesete na njihovo podporo in prosite za nasvet. Pravi prijatelji so tu vse dni v letu.

  • Širite znanje in območje ugodja

Vsi se zavedamo, kako pomembno je, da širimo svoja obzorja in koliko pozitivnih stvari se nam s tem obeta. Ne čakajte na novo leto, kadar želite preizkusiti kaj novega ali storiti nekaj, kar še nikoli niste. Kadarkoli se podajte v neznano in izkoristite priložnosti. Naslednje leto jih morda ne bo več.

  • Pregnali boste slabo vest

Tudi zastavljeni cilji so razlog za stres v prvih mesecih novega leta. Ljudje ne izpolnijo, kar so si zadali, zato jih razjeda slaba vest. Ker imate verjetno že tako ali tako dovolj napetosti, si je ne povzročajte še z neuresničevanjem zaobljub. Če ne gre drugače, se nekajkrat prisilite k športnim aktivnostim in tistemu, kar ste si obljubili, potem pa bo vse skupaj postalo zabavno opravilo.

  • Vedno lahko najdete aktivnosti, ki vas veselijo

Pozimi boste na račun prišli oboževalci smučanja in drugih zimskih športov, pomlad prinese začetek kolesarske in tekaške sezone, poletje izkoristite za plavanje … V vsakem letnem času lahko najdete nekaj, kar vas bo veselilo in obenem poskrbelo za vaše zdravje.

  • Napredek vas opogumi in motivira

Ne glede na to, na katerem področju ste si zadali cilje, vas bo napredek vedno razveselil in vzbudil željo po več. To se bo poznalo tudi na drugih področjih in na vašem zadovoljstvu. Poskrbite, da ne boste počivali na lovorikah, ampak segali vedno višje.

Preberite tudi: