12 neverjetnih trikov za učinkovitejši trening

12 neverjetnih trikov za učinkovitejši trening (foto: Profimedia) Profimedia
13. 10. 2015

Če hrepenite po lepih trebušnih mišicah, izoblikovanih rokah ali močno vzdržljivostjo, tukaj je nekaj trikov, ki vam bodo zelo pomagali pri tem.

Vadite z utripajočo lučjo

Kupite utripajočo luč in jo prižgite v zatemnjeni sobi. Nato vadite z žogico za tenis ali golf, in sicer jo mečite v koš ali pa si jo podajajte od stene. Med vajo boste žogico videli le na trenutke in si s tem krepili motorične sposobnosti. Pri običajni svetlobi boste veliko laže ujeli žogo, saj se vam bo zdelo, da leti počasneje kot v resnici in da je večja.

Med pred vadbo

Med je nadomestek za drage športne napitke, ki so priporočljivi med vadbo. Vsebuje veliko ogljikovih hidratov, zato ga zaužite tri jušne žlice neposredno pred vadbo. V trebuhu bo ustvaril naraven energetski gel, ki se bo sproščal med vadbo in vas oskrbel s potrebno energijo.

Oblecite se, kot da je 10 stopinj več

Na začetku vadbe je bolje, da vas rahlo mrazi, kot da ste pretoplo oblečeni. Telo se zelo hitro ogreje na delovno temperaturo, in če boste takrat preveč oblečeni, vam bo pretoplo in intenzivnost vadbe bo rahlo padla, telo pa bo porabilo preveč dragocene energije in vode za samoohladitev.

Zaznajte neznano

Z majhnim trikom boste izboljšali videnje stvari okoli vas. Med hojo po ulici glejte naravnost naprej in se osredotočite le na točko na koncu ulice. Brez pogledov v levo ali desno si zapomnite čim več značilnosti stavb, mimo katerih hodite. S to zabavno igro si boste razširili vizualno polje in izboljšali zaznavo, ki jo boste izkoristili pri igranju košarke.

Bodite živahni ves dan

Popoldne ali zvečer popijte "lahko" pijačo s kofeinom ali kavo z nekaj vode in si tako povečajte življenjski ritem. Zaužijete lahko tudi nekaj sladkorja, vendar ne več kot 10 gramov. To je dovolj, da si kavo posladkate.

Ne obupajte

Pri naslednjem tekmovanju proti težkemu nasprotniku v kateremkoli športu se najprej dobro psihično pripravite na boj. Usmerite vse misli in moči v zmago ter dajte vse od sebe. Med pripravo na treningih nikoli ne podcenjujte nasprotnikov in v glavi vedno imejte misel, da so močnejši od vas. Intenzivnejši in težji treningi vam bodo prinesli zmago na tekmovanju.

Znebite se živčnosti

Občutek stranskega vboda pod rebri izvira iz strahu in živčnosti. Z zavedanjem in spremenjeno miselnostjo lahko to težavo odpravite, pomagate pa si lahko tudi s pritiskom treh prstov na obeh straneh pod rebri. Nato močno zajemite zrak in napnite trebušne mišice, da bo prste odrinilo ven. S to vajo boste sprostili pritisk na trebušno prepono.

Izkoristite veter

Vadba na prostem poleti ali pozimi je zaradi vremenskih vplivov težja kot v zaprtem prostoru. Prelisičite veter in na začetku vadbe, ker ste še polni energije, mu vedno tecite nasproti. Ob koncu vadbe pa naj vam s pihanjem v hrbet pomaga dokončati vadbo. Verjemite, hvaležni mu boste.

Servirajte z najtršim delom zapestja

Igrate odbojko? Pri serviranju žogo vedno udarite s srednjim, najtršim delom zapestja, saj boste le tako poslali v igro hitro žogo in ekipi priborili točko.

Postanite boljši skakalec

Skačite z vrvjo in naredite čim več poskokov. Ko ne morete več, primite oba konca vrvi v eno roko in skačite naprej. S tem boste povečali vzdržljivost pa še slabe volje ne boste zaradi spotikanja ob vrv.

Izboljšajte vid

Ko vstopite v prostor, se poigrajte z izostritvijo predmetov v njem. Sprva izostrite točko ali predmet v oddaljenem kotu in neposredno za tem poglejte v točko sredi prostora blizu vas. Postopek večkrat ponovite, lahko tudi pred samim spopadom na košarkarskem igrišču. Nikoli več se ne boste opravičevali, da žoge niste videli.

Preverite še, česa ne počnite, če hočete super rezultate, pa tudi, katera hrana je po ajurvedi najprimernejša za vas.