10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Kako pred novim letom hujšajo zvezdnice?

Kako pred novim letom hujšajo zvezdnice? (foto: Goran Antley) Goran Antley
24. 12. 2012

Prišel je čas zaobljub. Ena izmed najpogostejših za ženske je seveda tudi ta, da se bodo odvečnih kilogramov, ki so se nabrali med letom, s trdim delom v fitnesu povsem znebile. No, nekatere so se te naloge lotile že pred novim letom.

Med njimi je Senidah, pevka skupine Muff, ki se je začela potiti z osebnim trenerjem in rezultati se že poznajo.

V navdih so jih zvezdnice

Senidah sicer obožuje obline, a vseeno je povsem navdušena tudi nad športnimi postavami.

V velik navdih sta ji dekleti iz Kalifornije, ki sta svet obnoreli s svojimi učinkovitimi vadbenimi videi, naslovljenimi Tone it up.

Ko ju je videla prvič, je bila tako navdušena nad eno izmed vaj za roke, da je doma pograbila prvo stvar, ki jo je našla v hladilniku - pograbila je dva litra mleka in začela izvajati vaje.

Pred tremi leti se je tudi prvič resno vpisala na fitnes in redno hodila na vodene vadbe, spinning in pace. Ker ni ljubiteljica teka, se nikoli ne rekreira v naravi, temveč za štirimi stenami. Takrat je postala povsem odvisna od športa in počasi so se začeli topiti tudi kilogrami.

"Res je bilo odlično, in ko zdaj pogledam fotografije za nazaj, sem povsem presenečena, saj se mi takrat ni zdelo, da sem bila videti tako zelo dobro. Vedno sem si namreč postavljala nove cilje in si govorila, da bi lahko bilo še bolje. A nič zato, tudi tokrat mi bo uspelo priti do želenega rezultata."

Tokrat se je vadbe lotila na malce drugače: "Ne gre za klasičen fitnes, kjer moraš za vsak del telesa zamenjati napravo. Ko delam na primer vaje za roke, jih izvajam stoje in tako mi hkrati dela celotno telo."

In njena prednovoletna zaobljuba?

Njen cilj je, da si do marca preoblikuje telo. Takrat bodo s skupino Muff izdali zgoščenko in tako kot mnoge, si tudi Senidah želi na fotografijah videti dobro.

Odločila se je, da bo rezultate dosegla s pomočjo osebnega trenerja, nekdanjega košarkarja Davorja Sattlerja.

"Potrebujem spodbudo, saj včasih rada potarnam, da česa ne zmorem, on pa je tisti, ki me motivira, da zadevo na koncu vendarle naredim tako, kot se spodobi."

Senidah je lepo in ženstveno postavo podedovala po mami: "Obline imam po mami in res se mi zdijo lepe, ker menim, da jih ženska preprosto mora imeti. Če jih nima, potem ni ženska, ampak punčka. Obline morajo biti seveda na pravem mestu in vsekakor vsaj malo učvrščene," doda pevka, ki pravi, da njena teža nenehno niha in se z nekaj odvečnimi kilogrami spopada že vse življenje.

"Moja teža nenehno niha in nikoli ni idealno, vedno je kje preveč in vedno si rečem, da bi lahko bilo kilogramov malo manj. Kile pa kar nihajo in mi delajo manjše preglavice. Včasih se s tem obremenjujem, včasih pa sploh ne. A odkar sem v glasbenem poslu, vem, da se moram ukvarjati tudi s tem, da bi bila čim bolje videti. Tako pač je."

Ko se zgodi, da ne more več obleči ničesar, kar ima v omari, se zave, da je šla v skrajnost, in takrat je malo jezna nase, saj potem več zapravi za nove obleke.

Popolnoma neobremenjeno v smehu doda: "Pa saj gre! Če ne, daš spodaj žabice, da te malo stisnejo, pa je."

Ker je ljubiteljica mode in vsega lepega, izjemno rada hodi po nakupih, njen najljubši čas za to je poletje, ko je v trgovinah z oblekami skoraj vsak drug dan.

Brez truda ne uspe nikomur

Senidah je ljubiteljica oblačil, ki poudarijo ženstveno postavo in linije, saj le tako pridejo do izraza prave obline. Seveda se zaveda, da brez truda preprosto ne gre, zato se je že odpovedala nekaterim pregreham in razmišlja, kako bi izboljšala prehranjevalne navade.

"Nisem pridna, ne jem petkrat na dan, navadno samo enkrat do dvakrat, ker nimam časa ali pa preprosto pozabim jesti. Če pridem domov sredi noči, grem spat in se naslednji dan zbudim zelo pozno, včasih celo ob dveh ali treh. Prvo uro mi ne paše nič in potem pozabim, da moram jesti. Prideta večer in čas za nastope, po tem pa se s skupino lačni odpravimo domov sredi noči. Takrat navadno jemo tam, kjer je odprto. Največkrat hitro prehrano ali burek."

Tako bo poleg vadbe spremenila tudi prehranjevanje. Njena največja pregreha še vedno ostaja sladko, sploh nutela, ki je pevkina največja razvada in ljubezen.

Senidah se je v kratkem času poučila tudi o različnih vrstah sadja in zelenjave in za nekatere, na svoje veliko presenečenje, še nikoli ni slišala. Vsekakor je bolj mesni človek, od zelenjave pa ima rada vse, kar je surovo, in ne kuhano.

Sicer pa ni preveč navdušena nad dietami in se zanje tudi ne odloča velikokrat. V preteklosti se je lotila 14-dnevne diete in jedla le jajca ter kuhano zelenjavo, kar najbolj sovraži. Ker je precej vztrajna in trmasto odločena, da ji bo vse uspelo, je strogi dieti uspešno sledila in na koncu izgubila pet kilogramov, s čimer se je zadovoljila.

Iz revije Story, foto Goran Antley

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri