Najboljši triki za izgubo maščobe na rokah

Najboljši triki za izgubo maščobe na rokah (foto: Profimedia) Profimedia
18. 2. 2022

Si tudi vi želite izgubiti odvečno maščobo na rokah? Preverite, kako to storiti.

Osredotočite se na celostno izgubljanje maščobe

Čeprav je v zadnjem času izjemno priljubljeno "targetirano" izgubljanje maščobe, to ni tako učinkovito, kot bi morda mislili. Že več študij je dokazalo, da imajo vaje samo za en del telesa minimalen učinek in da je bolje, če se osredotočimo na vadbo za celotno telo. V svoj trening vključite tako kardio vadbo, kakor tudi vaje za moč.

Seveda ne pozabite svojih rok tudi okrepiti; to boste najlažje naredili z vajami z utežmi ali z lastno telesno težo. Pazite le, da vaje izvajate pravilno in kontrolirano.

Dnevno zaužijte dovolj vlaknin

Ne samo, da vlaknine pripomorejo k boljši prebavi; pomagajo tudi pri hujšanju in izgubi maščob. Pospešujejo metabolizem, obenem pa ohranjajo občutek sitosti tudi dolgo po obroku. S tem preprečijo prenajedanje in posledično poskrbijo za manjši vnos energije.

Ne pozabite na beljakovine

Beljakovine blagodejno vplivajo na hormone, ki zavirajo apetit. Če v vašem obroku zaužijete zadostno mero beljakovin, boste dlje časa siti in posledično boste uživali manj prigrizkov.

Poskrbite za kvaliteten spanec

Poleg prehrane in gibanja je izredno pomemben tudi počitek. Pomanjkanje spanja je povezano z večjim apetitom in povišano telesno težo. Svojemu telesu zagotovite 8 ur spanja vsak dan, če je le možno pa poskrbite tudi, da se odpravljate spati vedno v enakem času.

Zaužijte dovolj tekočine

Dehidracija lahko upočasnjuje metabolizem in povečuje apetit, oboje pa privede do povišane telesne teže in maščobe - tudi na rokah. Poskrbite torej, da dnevno zaužijete dovolj vode. Izogibajte se sladkim in/ali alkoholnim pijačam. Najboljša izbira je navadna voda ali naravni, sveže iztisnjeni sokovi.

Pomembno je, da se poslužujete metod, ki so dolgoročne. Večina hitrih trikov učinkuje le za nekaj časa, nato pa se stanje povrne v prvotno ali celo še v slabše. Celostno poskrbite za svoje telo in odvečna maščoba bo postopoma izginila - tudi na rokah.

Vir: healthline.com