Osebna trenerka razbija mite o TREBUŠNIH MIŠICAH

Osebna trenerka razbija mite o TREBUŠNIH MIŠICAH (foto: Profimedia) Profimedia
19. 5. 2022

Je res, da trebušnjaki kurijo maščobo na trebuhu? Moramo za raven trebuh slednjega povleči navznoter? So keglove vaje učinkovite za krepitev medeničnega dna? Preverite, kaj pravi znana osebna trenerka.

Nuša Gnezda je slovenska osebna trenerka, ki jo poznajo mnogi. Je prava zakladnica znanje, svoje uporabne nasvete pa redno deli tudi na socialnih omrežjih. Svojim sledilcem želi pokazati, kako z vadbo okrepiti telo in izboljšati kvaliteto svojega življenja.

Pred kratkim se je Nuša dotaknila vaj za trebušni predel. Razbila je 3 pogoste mite, ki so še vedno prisotni na področju športa, vadbe in hujšanja.

1. Ali trebušnjaki res kurijo maščobo na trebuhu?

Nuša se v svojem videu najprej osredotoči na trebušnjake. Poudari, da ni res, da kurijo maščobo na trebuhu. Poleg tega pa to nasploh niso primerne vaje za krepitev trebušnih mišic; sploh za začetnike ali mamice po porodu. Takšne vaje namreč ustvarijo ogromno pritiska, kar lahko samo še poslabša že tako raztegnjene vezi.

Obenem pa poudarja, da so trebušnjaki lahko vaja za nadaljevalce, ki že znajo kontrolirati pritisk. Vseeno pa s temi vajami ne bomo kurili maščobe na trebuhu.

2. Moramo držati trebuh navznoter?

Številna dekleta že od najstništva verjamejo, da je za raven trebuh potrebno slednjega držati navznoter. A Nuša poudarja, da je trebuh kot nekakšen "balon". Če ga stisnemo na eni strani, bo na drugi udaril ven. V praksi to pomeni, da bo držanje trebuha navznoter privedlo do napihnjenosti v spodnjem delu trebuha.

3. Ali so keglove vaje dovolj za močno medenično dno?

Keglove vaje so najbolj priljubljene vaje za krepitev medeničnega dna. Vendar ali so učinkovite? Nuša pravi, da je tako kot vse mišice, tudi mišice medeničnega dna treba krepiti in sproščati. Samo z keglovimi vajami mišice zakrčimo, to pa se kaže s težavami, kot so boleči spolni odnosi, stalno stiskanje zadnjice, uhajanje urina ter zaprtje.

Celotno razlago pa si lahko ogledate v spodnjem videoposnetku.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by •FITMAMI• (@nusa_gnezda)