Ženske, ne izpuščajte treninga za roke

Ženske, ne izpuščajte treninga za roke (foto: profimedia) profimedia
15. 7. 2019

Ženske pogosto izpuščajo vaje za zgornji del telesa in se osredotočijo zgolj na trebuh in spodnji del. Zakaj tega ne bi smele početi?

Zakaj telovadite? Morda želite navdihniti druge, da postanejo aktivni, zaradi lastnega dobrega počutja, želite poskrbeti za zdravje, na ta način sproščate stres ...Vsi razlogi so odlični, vendar se ženske pogosto, kljub dobremu namenu, ne posvetijo dovolj eni mišični skupini: rokam.

Za to obstajata dva glavna razloga:

1. Težko je. Ko gledate nekoga z močnimi rokami, ko brez težav naredi skleco, si verjetno mislite, da ste sami še tako daleč od popolne izvedbe vaje. Zakaj bi se je sploh lotili, če obstajajo vadbe, ki jih lahko osvojite hitreje?

Verjetno drži, da boste morali vložiti veliko truda, vendar to ni razlog za strah. Pomeni le področje, na katerem lahko zelo napredujete in se okrepite. Zapomnite si, da so vsi morali nekoč začeti tam, kjer ste trenutno vi. 

2. Mišičast izgled rok. Ženske se vaj za roke pogosto ustrašijo, saj ne želijo izgledati mišičasto. Skrb je popolnoma odveč, saj tega ne morete doseči kar tako slučajno. Za povečanje mišične mase in mišičast izgled je potrebnih več let stroge vadbe in temu prilagojene prehrane.

Ovrgli smo oba razloga proti vajam za roke, zato ženske nimate več izgovora, da jih ne preizkusite. Kmalu boste opazile, kako vam močne roke olajšajo vsakodnevne napore.

Če se do sedaj rokam niste posvečale, preizkusite naslednji dve vaji, ki vas okrepita in pripravita za nadaljevanje.

  • Potisk uteži navzgor

Uležite se na hrbet in v vsako roko vzemite utež. Če niste prepričani, koliko lahko dvignete, za začetek vzemite lažje uteži in jih kasneje po potrebi zamenjajte za težje.

Uteži si položite na prsni koš, tako da komolci gledajo v stran. Ko ste pripravljeni, jih dvignite nad seboj in pri tem iztegnite roke.

Spet pokrčite roke in ponovite. Vajo izvajajte počasi in nadzorujte vsak gib.

  • Potisk uteži v stran

Pri tej vaji lahko stojite. V roke prav tako primite uteži.

Uteži postavite na prsi tako kot pri prejšnji vaji. Roke iztegnite v stran in pri tem pazite, da jih ne povesite. Pokrčite roke in ponovite.

Značke: vaje za roke

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri