10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
10 razlogov, zakaj (ne) imeti aktivno dekle
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
25 budističnih modrosti za mir v vaši duši
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša
6 znakov, da ste izjemno občutljiva duša

Priteg elastike kleče - za krepitev mišic hrbta

23. 2. 2015

Zaključujemo trening, v katerem smo prikazali 5 odličnih vaj, ki jih lahko izvajamo praktično kjerkoli in okrepimo celo telo.

Vaji priteg elastike kleče bi lahko rekli tudi 'kontra' vzgib. Gre namreč za podoben gib, ki pa zaradi olajšanih okoliščin izvedbe omogoča bistveno več kontrole in osredotočenost na mišice hrbta.

Namesto elastike se lahko uporabijo trakovi TRX ali palica, ki jo postavimo na primerno višino in s pomočjo nog povzdignemo svoje telo s prsmi proti njej.

Vajo izvajamo kontrolirano, s stiskom in zadržkom v položaju pritega, vsaj sekundo ali dve. Naredimo 10 do 15 ponovitev. 

Celoten trening 

  1. Najprej se pripravimo z izpadnimi koraki v stran in oporo na podlahteh. Video: Ogrevalna vaja in vaja za krepitev jedra in zadnjice
  2. Nadaljujemo s počepi. Z vsako nogo naredimo vsaj 10 ponovitev. Video: Vaja za ravnotežje, moč stegenskih mišic in jedra
  3. Sledijo joga sklece. Naredimo jih vsaj 10. Video: Joga skleca - za krepitev prsnih mišic in mišic ramen
  4. Finiširamo s pritegom elastike kleče, 15 krat. Video zgoraj.

Vaje pod točkami 2, 3 in 4 opravimo v krožnem vrstnem redu, tri do 5 serij.

Trening pripravila Mario Sambolec, strokovnjak na področju prehrane, trener in ustanovitelj blagovne znamke Feelgood, in Davor Sattler, osebni trener in strokovnjak za vadbo. Vaje prikazuje Neža. Video produkcija: Danijel Čančarević

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri