Popoln izlet: Mala Osojnica ima najlepši razgled v Sloveniji, Bled pa najboljše kremšnite

Popoln izlet: Mala Osojnica ima najlepši razgled v Sloveniji, Bled pa najboljše kremšnite (foto: DDD) DDD
4. 6. 2022

Tik nad Bledom se dvigata dva vrhova Mala in Velika Osojnica, vmes pa lahko skočite še na Ojstrico. Pogledi so neverjetni in Blejsko jezero se vam bo zazdelo še lepše kot kdajkoli prej. Če greste še okoli jezera, si ob koncu dneva mirno privoščite slastno kremšnito.  

Mala Osojnica je 691 m visok vrh, ki se strmo dviga nad Blejskim jezerom v bližini Velike Zake. Vrh velja za priljubljeno točko profesionalnih in amaterskih fotografov, saj so najbolj znane in najlepše panorame Bleda in jezera posnete prav s te točke.

DDD

Na ograjenem vrhu se nahajajo klopce in informacijske table. Po poti boste brez dvoma srečali kup "Instagramark", nekatere se na vrh povzpnejo v modnih oblačilih in prav nič športnih čevljih, a v svet bodo poslale najlepše fotografije našega turističnega bisera. Kljub kratkemu vzponu priporočamo pohodno obutev in primerna oblačila, saj nesreča nikoli ne počiva. 

DDD

Do vrha iz Velike Zake vodita dve poti, višinska razlika je 211 metrov. Prva je lahka in primerna za vse do vrha pa boste potrebovali približno 40 minut. Druga je bolj strma in posledično zahtevnejša, vendar tudi hitrejša saj boste v pol ure na vrhu.

DDD

Na koncu si privoščite še sproščen sprehod okoli jezera, kjer trenutno srečate večinoma le študente in upokojence z vsega sveta, nato pa si vzemite še čas za kremno rezino in kavo. Tako boste imeli popoln dan, ki vas bo napolnil s pozitivno energijo in svežim zrakom.

Še dve ideji za izlet:

Iz Kranjske gore ali Planice do planinskega doma Tamar

Nezahteven izlet za vse pohodnike: Koča v Krnici

DDD