8 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete s tekom

8 stvari, ki jih morate vedeti, preden začnete s tekom (foto: Profimedia) Profimedia
9. 9. 2019

Če razmišljate o teku ali o udeležbi na tekaški prireditvi, potem …

  • Se nam pridružite pri seštevanju tekaških kilometrov. Na aktivni.si smo namreč odprli posebno rubriko - preverite TUKAJ -, v kateri boste našli nasvete, vaje in programe tekaških treningov. 

Potem preberite še nekaj uporabnih napotkov, ki bodo pripomogli k prijetnejši tekaški izkušnji.

Preden začnete teči, je dobro vedeti …

Tek ni le (brezglavo) tekanje po tekaških stezah s ciljem, da vsak dan pretečete več.

Na katerokoli tekmo (ne glede na razdaljo) se je potrebno pripraviti postopno, da se izognete morebitnim poškodbam in pretreniranosti. Enako velja tudi, če ne razmišljate o tekmi, a bi radi, da tek postane vaša rutina.

Morda boste imeli s svojim prvim tekom neugodno izkušnjo, a naj vam ne vzame poguma. Pozneje boste zagotovo dosegli boljše rezultate in premagovali daljše razdalje.

Pravzaprav je tako – nikdar ne boste pozabili svojih prvih tekaških korakov, prav tako ne svoje prve tekme, zato poskrbite predvsem za to, da boste uživali.

Vaša super moč sta strast do teka in delovna etika.

Če tek ni bil del vašega življenjskega stila, bo začetek verjetno izziv. Ne glede na motivacijo in spodbudo. A bodite potrpežljivi, po nekaj tednih boste tek vzljubili in ga hitro pogrešali.

Nikoli ne izpustite še enega pomembnega dela treningov – počitek!

In se poučite o prehrani. Berite, raziskujte, sprašujte, preizkusite. Hrana je vaše gorivo in tudi ta mora biti optimalna. Prav tako ne pozabite na ustrezno hidracijo.

Nagradna igra za vse, ki boste trenirali skupaj z nami

V petek, 13. septembra, bomo izbrali nekoga, ki bo prejel paket Dana VITAMIN.

Nagrajenka je. Lucija Dolinšek.

Dana VITAMIN - pijače harmoničnih okusov v novi embalaži

Dana VITAMIN so nizkoenergijske brezalkoholne pijače, ki združujejo koristi Dana naravne mineralne vode in vitaminov. 

Obogatena voda z DODANIMI VITAMINI pripomore k izboljšanju splošnega počutja. Količina dodanih vitaminov je ravno pravšnja, da pokrije skoraj v celoti dnevnepotrebe po dodanih vitaminih, volumen pa omogoča, da imamo pijačo lahko VEDNO PRI SEBI.

Prednost izdelka je tudi ta, da je pijača polnjena v tetrapak embalažo, ki DODATNO ŠČITI VITAMINE PRED SVETLOBO. Pijača je brez dodanih konzervansov.

Izbirate lahko med tremi svežimi okusi:

IMMUNO je kombinacija okusa pomaranče in breskve, vsebuje cink, vitamin B7 in C, ki ima vlogo pri delovanju imunskega sistema.

DETOX je osvežilnega okusa limone in mete, ter vsebuje kombinacijo vitaminov B3, E in C, ki prispevajo k sproščanju energije pri presnovi.

ACTIVE & FIT ima okus manga, kombinacija vitaminov C in B kompleksa pa prispeva k zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Preverite na www.dana.si