Poskrbite za zdravje tudi na delovnem mestu

V službi preživimo vsaj tretjino svojega aktivnega življenja, zato je še kako pomembno, da tudi na delovnem mestu poskrbimo za zdravje, zdrave navade in posledično tudi zadovoljstvo v zasebnem življenju.

Poskrbite za zdravje tudi na delovnem mestu - Foto: profimedia

Spodbudno delovno okolje je vsekakor v veliko pomoč in lepo je, ko nam delodajalec stopi naproti ter omogoča številne zdravju prijazne ukrepe za zagotavljanje našega zadovoljstva in zdravja.

In kaj lahko storimo sami za svoje zdravje na delovnem mestu? Vsekakor ne podcenjujmo malih vsakodnevnih ukrepov. Saj veste, pot do zdravja je kot maraton – je tek na dolge proge.

Nasveti za izboljšanje zdravja na delovnem mestu

 • Zdrava malica
  Zdrava prehrana je ključ do zdravja, zato poskrbimo za uživanje zdravih obrokov tudi na delovnem mestu. Sveže sadje in zelenjava naj bosta stalnica, pri izbiri hrane pa naj vas vodi načelo lokalno pridelane in sezonske hrane. Ne pozabite pa tudi na vodo in tako poskrbite za hidracijo. Najboljši prigrizki niso čokoladice, ampak oreščki. Posezite po indijskih oreščkih, lešnikih, ne pozabite pa niti na semena.
 • Odmor
  Vsakodnevno dolgotrajno sedenje in delo za računalnikom je dobro nekajkrat na dan prekiniti in narediti nekaj razteznih vaj. Npr. mahanje/raztegovanje z rokami in nekaj počepov. Vaše telo bo kot prebujeno.
 • Športne dejavnosti
  Številni delodajalci aktivno spodbujajo k športnemu udejstvovanju svojih zaposlenih tudi s kritjem prijavnine za izbrane športne dogodke. 
 • Namesto dvigala, hoja po stopnicah
  Če je vaše delovno mesto nekaj nadstropij nad tlemi, bodite za to hvaležni. Vsak dan imate tako priložnost vsaj dvakrat nekaj narediti zase. Do vašega delovnega mesta pojdite peš in pozabite na dvigalo!

Ne pozabite, zdravje je v vaših rokah in samo od vas je odvisno, kako se boste počutili. Tako kot skrbite za odnose v zasebnem življenju, pa je smiselno, da poskrbite tudi na delovnem mestu za dobro voljo, prijaznost do sodelavcev in pozitivno energijo. Tudi s tem boste poskrbeli za svoje zdravje.

PARTNER PROJEKTA

Moja diagnoza

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri