Adrenalinski parki po Sloveniji

24. 6. 2020

Guganje na orjaških gugalnicah, plezanje po drevesih, spuščanje oziroma že kar adrenalinsko letenje po jeklenih žicah, veliki trampolini ... Pri vseh teh stvareh uživajo tako otroci kot odrasli. Odličen način, kako aktivno preživeti svoj čas, se strinjate? No, tu so adrenalinski parki po Slovenji, ki jih morate obiskati vsaj enkrat.

Seveda smo jih zbrali le nekaj.
 • Če imate tudi vi kakšnega v mislih in ga ni na našem seznamu, ali poznate kakšno drugo adrenalinsko doživetje, delite idejo z nami in našimi bralci. (Nekoga izmed vas čaka fantastična nagrada!)

KLIKNITE IN NAM SPOROČITE SVOJ PREDLOG

1. Soča FUN park

Arhiv Soča FUN park

Le nekaj kilometrov iz mestnega jedra Nove Gorice se v objemu dreves vije smaragdna reka Soča.

Ob njej se med krošnjami skriva razgiban pustolovski park Soča Fun Park, ki je namenjen vsem, željnim avanture in adrenalinske zabave. Nepozabno športno dogodivščino v naravi lahko izkusijo tako mlajši kot starejši pustolovci.

Pustolovsko avanturo boste začeli s prečkanjem reke Soče z raftom, nadaljevali pa po oranžnem, zelenem, modrem ali rdečem poligonu adrenalinskega parka. Najpogumnejši lahko avanturo zaključite v stilu Indiana Jonesa - s spustom po 300-meterski jeklenici, z enega na drugi breg reke Soče.

V Soča Fun Parku organizirajo tudi fantovščine, dekliščine, rojstnodnevne zabave, team buildinge in druge aktivnosti.

socafunpark.si

2. Adrenalinski park Zip-Line v Bovcu

ZipLine park nad Bovcem vam omogoča približno 2,4 kilometra dolgo adrenalinsko letenje na 200 metrih višine. Vseskozi se vam odpirajo čudoviti razgledi na dolino zgornjega Posočja. Med letenjem boste dosegli hitrost tudi do 60 kilometrov na uro.

Izkušnja je nepopisna, pravijo, da je ne smete zamuditi! Za spust ne potrebujete nikakršnih posebnih spretnosti ali opreme, le športna oblačila in obutev ter željo po dogodivščini. Starostna omejitev je deset let.

www.ziplineslovenia.si

3. Zipline kanjon Učja

Največji Zipline park v Evropi se ponaša z 10 jeklenicami, ki so napeljane čez kanjon reke Učje.

Edinstveni spusti po teh jeklenicah vas bodo navdušili in napolnili z adrenalinom in pozitivno energijo. S hitrostjo tudi do 60km/h boste premagovali jeklenico za jeklenico skupaj kar 4 km dolgega zipline parka z višinsko razliko 250 m.

Izlet pa vam poleg adrenalina nudi tudi neverjetne poglede na neokrnjeno naravo. Z viseče brvi boste namreč imeli možnost edinstvenega pogleda na reko Učjo, s sprehodom od jeklenice do jeklenice pa boste garantirano uživali v dih jemajočih razgledih, ki nam jih nudi dolina reke Učje.

To je definitivno izkušnja, katere ne smete zamuditi.

www.zipline.si

4. Adrenalinski park Tolmin

Adrenalinski park Maya je postavljen v naravnem okolju – na drevesih. Stoji blizu sotočja Soče in Tolminke in ima devet različnih preprek.

Imajo jungle bridge, steber poguma, Jakobovo lestev, adrenalinsko žičnico, zdaj ali nikoli (most iz vrvi), gugalnico, gume, hojo po jekleni vrvi ... Lahko so kombinirane z vodnimi športi (rafting, kajak, mini rafting), lahko pa se tudi kopate.

www.maya.si

5. Adrenalinski park Peter Klepec, Sela pri Osilnici

Park sestavljajo stolp, na katerega se povzpnete po posebnih jeklenih stopnicah, hexagon, sestavljen iz visoko stoječih elementov, plezalna stena, stena za spuščanje, spust po jeklenih vrveh (leteči peter-zip wire), skok v prazno, orjaška gugalnica, poligon za različne team buildinge in zabavne programe.

Vstop v adrenalinski park je dovoljen vsakemu, ki v višino meri vsaj 1,5 metra in je psihofizično zdrav.

www.kovac-kolpa.com

6. Pustolovski park Bled in Pustolovski park Postojna

Parka sta še prav posebej namenjena družinskim obiskom, ker ponujata zabavo vsej družini in sta primerna za otroke od četrtega leta dalje.

Pustolovska parka omogočata gibalne aktivnosti v naravi, tako v vertikalni (plezanje, spuščanje, drsenje ...) kot tudi horizontalni (hoja, skoki ...) smeri, skratka predstavljata prostor oziroma igrišče, ki je namenjen igri, gibanju in doživetjem v naravi.

 • www.pustolovski-park-bled.si
 • www.pustolovski-park-postojna.si

7. Zipline Čebelji let

Zanimiva izkušnja v neokrnjeni naravi na posestvu Sončni raj - spust po najdaljšem in edinem dvosmernem ziplinu na štajerskem.

Zipline Čebelji let ponazarja let iz panja torej izhodišča proti gozdu, kjer se nato po drugi jeklenici vrnete nazaj v 'panj'. Delite super izkušnjo s svojimi bližnjimi ali zaposlenimi.

Delovni čas: po predhodnem dogovoru

www.visitmaribor.si

8. Pustolovski park Betnava, Hoče pri Mariboru

Pustolovski park Betnava ponuja najboljši način, kako odvrniti otroke in ostale od zaslonov, stolov in drugih načinov nezdravega preživljanja prostega časa.

Z različnimi elementi oziroma igrali mladi in manj mladi po srcu razvijajo gibljivost, se gibajo, živijo bolj zdravo in čutijo naravo, ki ji zaradi Betnavskega gozda, kjer se vse skupaj dogaja, še bolj privlačna.

www.pustolovski-park.si

9. Poletni park Krvavec

Krvavec je tudi poleti ena od bolj priljubljenih izletniških točk Ljubljane, Kranja in okolice. Sploh kolesarji ga imajo radi, saj ponuja veliko vzponov, spustov in popolno uživanje v naravi.

Priljubljeno smučarsko središče je poleti odlična točka tudi za družine, saj je prepleteno s položnimi stezicami, po bregu je kup rož, po širokih planjavah pa se pasejo krave in ovce.

Poletni park Krvavec je park aktivnih zabavnih doživetij in je namenjen družinam z otroki, mladim in individualnim rekreativcem.

Pester nabor aktivnosti obsega:

 • pustolovski park,
 • trampolin,
 • plezalni stolp,
 • slackline,
 • frizbi golf,
 • lokostrelstvo in
 • spust s tubo.

Poletni park Krvavec, ponuja tudi nore adrenalinske spuste z gorskimi go-karti in skiroji ali s kolesom. Bambino trail je primerna tudi za začetnike v gorskem kolesarstvu in otroke od 7. leta dalje oziroma tiste, ki merijo 140 cm ali več v višino.

Preizkusite lahko:

 • spust z gorskim go-kartom,
 • spust z gorskimi skirojem,
 • spust s kolesom po progi Bambino in
 • spust s kolesom po progi Panorama.

www.rtc-krvavec.si